Project Vinnestraat (fase Riobra)

Bookmark and Share

Openbare werken

Lewastraat 3
3440 Zoutleeuw
T 011 94 90 70

Openingsuren

ma.-vr.: 08u - 12u

ma.-do.: 12u30 - 16u30

vr.: 12u30 - 14u30

za.: gesloten

Wat?

De werken sluiten nauw aan op de fase die zal uitgevoerd worden door Aquafin en voorzien:

  • De aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in de bebouwde delen van de Vinnestraat, de Turlutstraat (stukje voorbij de bocht), de Rondeweg (tot aan de beek) en de Zwartaardeweg. Deze werken zijn ten laste van Riobra.
  • De heraanleg/zeer grondige herstelling van de Rondeweg, de Zwartaardeweg (incl. afwatering) en de Muggenberg (incl. afwatering), met aandacht voor voet- en fietsgangers die op het recreatief wandel- en fietsroutenetwerk rond het Vinne zijn gelegen.
  • De heraanleg en verbreding (conform de gelden normen) van het fietspad in de Vinnestraat op de plaatsen waar dit dient te worden opgebroken voor de aanleg van de riolering).
  • De aanleg van een poorteffect bij het binnenrijden (van de kant van Booienhoven) van de zone 50 en 30 ter beveiliging van de schoolomgeving.

Waar?

De Vinnestraat vanaf de rotonde met de Drieslaan tot aan de Turlutstraat, het stukje op het uiteinde van de Turlutstraat dat niet opgenomen is in het project van Aqaufin, de Zwartaardeweg, de Rondeweg en de Muggenberg.

Wie?

Stad Zoutleeuw en Riobra

Status?

De plannen zijn in opmaak. De werken zouden aansluitend (of zelfs nog deels gelijktijdig met) op de fase die uitgevoer wordt door Aquafin.

Investeringskost Stad?

De investerinsgkost voor de stad zal circa 350.000 euro bedragen.