Mantelzorg

Bookmark and Share

Sociale Zaken

Aen den Hoorn 1
3440 Zoutleeuw

Openingsuren

ma.: gesloten

di.-za.: 09u - 12u

wo: 13u - 16u

do.: 16u - 19u

Mantelzorg logo ZTL

Dag van de Mantelzorg te Zoutleeuw.

Mantelzorgers zijn personen die voor iemand anders zorgen. Veelal denken we daarbij aan kinderen die voor hun hoogbejaarde ouders zorgen. Maar het kan uiteraard ook gaan om ouders die voor hun chronisch zieke kind zorgen of vrienden die samen voor een gehandicapte vriend zorgen.

Mantelzorgers verdienen ons grootste respect. Overigens niet eens zozeer omwille van hun bijdrage aan onze overheidsfinanciën, maar vooral om wat ze doen. Het werk is vaak zwaar, altijd belastend. Men kan niet doen wat men wil wanneer men wil, want men heeft zich geëngageerd. Wanneer men ook nog eens werkt, dan heeft men geen tijd meer voor zichzelf. Nochtans, dat weten we van elkaar, is dat iets waar iedereen nood aan heeft. Een keertje niets moeten, een keertje vrij zijn, een keertje niet op de klok te hoeven kijken, een keertje niet te moeten praten, een keertje zelfs niet te hoeven denken, het doet een mens opnieuw ademen.

Elk jaar legt de stad Zoutleeuw de mantelzorgers in de watten.

Vlaamse zorgverzekering

Via de Vlaamse zorgverzekering ontvangt de zorgbehoevende een uitkering. Neem daarom contact op met de zorgkas van uw ziekenfonds.

De Vlaamse zorgverzekering.