Keukenafvalzakjes

Bookmark and Share

Bevolking

Aen den Hoorn 1
3440 Zoutleeuw
T 011 94 90 10
F 011 94 90 98
Mail ons

Openingsuren

ma.: gesloten

di. t.e.m. za.: 09u - 12u

wo.: 13u - 16u

do.: 16u - 19u 

Composteerbare keukenafvalzakjes voor een vlotte gft-inzameling

Misschien gebruik je de gft-container correct, maar vind je groente-, fruit- en tuinafval in de zomer een viezigheid waardoor 'stiekem' wel eens keukenafval in de huisvuilzak belandt… EcoWerf biedt daarom de mogelijkheid om gft-afval in uw container in te zamelen in daartoe bestemde keukelafvalzakjes van 8l of in composteerbare zakken van 40l of 120l. Enkel zakken met het logo van EcoWerf en het OK-compostlabel zijn toegelaten.

Keukenafvalzakjes

Misschien composteer je zelf gft maar gruwel je bij het ledigen van je keukenbakje… Daarbij bieden de composteerbare keukenafvalzakjes verschillende voordelen:

keukenafvalbakje met zakje
  • Het is een gemakkelijke, geurloze en hygiënische manier om je keukenafval in te zamelen. Een deel van het vocht van het keukenafval kan door een geventileerd afvalbakje verdampen waardoor het afval uitdroogt en er minder snel schimmelvorming optreedt.
  • Het systeem geeft minder kans op fruitvliegjes.
  • Het is een handig en proper systeem: eens het zakje vol is, gooi je het in de gft-container of in je compostvat of -bak. Omdat er geen rechtstreeks contact met het keukenafval is geweest, hoef je het bakje niet steeds schoon te maken. Ook je gft-container blijft zo heel wat schoner.

Composteerbare zakken

Bijkomend bieden enkele van onze bij EcoWerf aangesloten buurgemeenten ook grote composteerbare zakken aan die je in de 40- of 120-liter container voor gft kan hangen. Vóór elke lediging maak je de hoeken van de zak los en zet je de container op straat. De zak met gft wordt bij de lediging verwijderd en wat je overhoudt is een lege, propere gft-container!

Opgelet!

  1. Enkel de composteerbare zakken die via een bij EcoWerf aangesloten gemeente verkocht worden, mogen in de gft-container terechtkomen. Deze dragen het logo van EcoWerf en het 'OK-compostlabel'. Van deze zakken is EcoWerf zeker dat ze in de installatie gecomposteerd kunnen worden. Andere composteerbare zakjes, materialen of verpakkingen zijn niet toegelaten!
  2. Deze zakken mogen enkel in het werkingsgebied van EcoWerf gebruikt worden. Er bestaat immers geen zekerheid dat ze in andere composteerinstallaties verwerkt kunnen worden. Neem ze dus niet mee als je op vakantie naar de kust gaat!
  3. De composteerbare zakken … composteren ook effectief! Zet je gft-container dus bij elke inzameling buiten, want na ongeveer drie weken beginnen de zakken te composteren waardoor ze kunnen lekken.
  4. Het gebruik van deze bakjes en composteerbare zakken is niet verplicht! Aan jou de keuze of je er gebruik van wil maken of niet!

Verkooppunten

Keukenafvalbakjes en/of keukenafvalzakjes

8 liter

50 zakjes per rolletje

Composteerbare zakken

40 liter

10 zakken per rol

Composteerbare zakken

120 liter

10 zakken per rol

Geetbets

Gemeentehuis

X

X

Kortenaken

Gemeentehuis

X

Landen

Administratief centrum

X

X

X

Linter

Gemeentehuis

X

X

Zoutleeuw

Gemeentehuis

X

2,50 euro/rolletje - 2,50 euro/bakje

X

2,50 euro/rol

X

5,00 euro/rol