Klachten

Bookmark and Share

Milieu en duurzaamheid

Aen den Hoorn 1
3440 Zoutleeuw
T 011 94 90 34
F 011 94 90 98
Mail ons

Openingsuren

ma.: gesloten

di.-za.: 09u - 12u

wo: 13u - 16u

do.: 16u - 19u

Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met een vorm van milieuhinder. Dit kan gaan om geurhinder, lichthinder, sluikstoken, sluikstorten, onkruid, zwerfvuil, lawaai, enz...

Bij een zodanig ruime problematiek als hinder is het vooral belangrijk om iedereen bewust te maken van het "probleem". Vaak is het ook zo dat we met z'n allen verantwoordelijk zijn voor deze hinder. Het goede nieuws is dan dat aangezien we zelf hinder veroorzaken, we er ook zelf iets aan kunnen doen. Een groot deel van de hinder kan immers worden vermeden door kleine veranderingen in ons gedrag en onze gewoonten.

Wanneer we moeten omgaan met hinder die we zelf niet veroorzaken, wordt het vaak wat moeilijker... De beste oplossing hier is om via een constructieve dialoog met de buur, het bedrijf uit de buurt of de bevoegde overheid naar een aanvaardbare oplossing te zoeken.

Met een goede aanpak, zullen er in de toekomst enkel nog voordelen voor onze gezondheid en het milieu zijn en een goede verstandhouding met de buren!

Meld het probleem aan het stadsbestuur via dit registratieformulier: Word-versie / pdf-versie

Tijdens de openingsuren van het administratief centrum kunt u met klachten, vragen of opmerkingen terecht op het nummer 011-94 90 34.

Voor de 24-uurspermanentie verwijzen wij u naar de gekende noodnummers:

101: noodnummer politie
100: bij brand en ongevallen
112: Europees noodnummer