Afvalinzameling bedrijfsafvalstoffen

Bookmark and Share

Milieu en duurzaamheid

Aen den Hoorn 1
3440 Zoutleeuw
T 011 94 90 34
F 011 94 90 98
Mail ons

Openingsuren

ma.: gesloten

di.-za.: 09u - 12u

wo: 13u - 16u

do.: 16u - 19u

Wat met het afval van KMO’s?

KMO’s zijn welkom op het containerpark met:

  • Huishoudelijke afvalstoffen: Ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding.
  • Met huishoudelijke afvalstoffen vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen: Van vergelijkbare aard, samenstelling en hoeveelheid als huishoudelijke afvalstoffen.

KMO’s zijn niet welkom op het containerpark met:

  • Bedrijfsafvalstoffen: Afvalstoffen ontstaan ten gevolge van een industriële, ambachtelijke of wetenschappelijke activiteit, zijn niet toegelaten.

Enkele voorbeelden:

  • Een tuinaannemer die snoeihout aanbrengt, wordt geweigerd, ook al is hij vergezeld van de eigenaar van de tuin (bedrijfsafvalstof).
  • Een tuinaannemer die papier en karton, glas en pmd van de normale werking van zijn/haar gezin aanbrengt, wordt toegelaten (huishoudelijke afvalstoffen).
  • Een uitbater van een frituur die frituurolie aan­brengt, wordt geweigerd (bedrijfsafvalstof).
  • Een bezoeker die wekelijks 1 bestelwagen papier en karton aanvoert, wordt niet toegelaten (niet vergelijkbaar met huishoudelijke afvalstof wegens te grote hoeveelheid om afkomstig te zijn van de normale werking van een particuliere huishouding).

Meer info?

- Bel 0800/97 0 97 of surf naar www.ecowerf.be!

- De nieuwe miK-website werd speciaal opgesteld voor KMO’s. Je vindt er alles terug over de werking van miK en het gratis milieuadvies dat miK je aanbiedt. Verder is de website een eerste hulp bij milieuproblemen. In de rubriek “milieuvraagstukken” vind je een antwoord op de meest gestelde milieuvragen. Je vindt er info rond vergunningen, afval, verpakkingen, enzovoort!

miK wil de Vlaams-Brabantse KMO’s ook wegwijs maken in de afvalmarkt. Vaak hebben KMO’s problemen met afval. Daarom heeft miK een handig overzicht gemaakt van de verschillende afvalinzamelmogelijkheden in Vlaams-Brabant. Je krijgt een overzicht van de diensten die gemeenten aanbieden (bijvoorbeeld containerpark, ophalingen,...) en de diensten die privé-afvalinzamelaars aanbieden. Daarenboven kan je deze gegevens raadplegen voor 14 verschillende afvalfracties! Waarheen met jouw afval? Je vindt het antwoord op www.mikkmo.be.