aaa
rss
Printvriendelijke versie

Logies

Bookmark and Share

Een verblijfsformule die reeds internationaal gekend is als Bed & Breakfast groeit ook in Vlaanderen, als ‘gastenkamer’. De gastheer of gastvrouw stellen hun leefruimten ter beschikking van de gasten en verzekeren een directere kennismaking met de streek. Zoutleeuw beschikt over verblijfsmogelijkheden met een heel eigen, flexibel en kleinschalig karakter. Ook in de omliggende gemeenten zijn er gastenkamers ter beschikking.

Kamer en aambeeld

kamerenaambeeldws

Kamer en Aambeeld is een 4 sterren Bed and Breakfast in een recent gerenoveerde hoeve met binnenkoer. Het is gelegen in het gehucht Helen, op een drietal kilometer van het centrum van Zoutleeuw. Je wordt verwelkomd door gastvrouw Véronique en hoefsmid Raf.

De vier zeer ruime gastenkamers bieden overnachting voor maximum 10 volwassenen.
Elke kamer heeft een grote boxspring, een aparte zithoek met TV, koffie- en theefaciliteiten, een zeer ruime aparte badkamer met inloopdouche, badmeubel en WC. De zelf geleemde binnenmuren en de inrichting in ruwe landelijke stijl maken het geheel af.

De gezellige ontbijtruimte met aanpalend groot dakterras kan ’s avonds ook als ontspanningsruimte gebruikt worden. Een ruim assortiment aan drankjes en (streek)bieren maakt dat iedereen zijn gading vindt. Naast het uitgebreide ontbijt is er ’s avonds ook een kleine maaltijd mogelijk of –op verzoek- een uitgebreid menu.
Er is een ruime privé-parking en een afgesloten fietsenstalling met mogelijkheid tot het opladen van elektrische fietsen. Vanuit de B&B heb je onmiddellijk aansluiting op de fiets- en wandelknooppunten.
Geniet van de tuin met fruitbomen en bessenstruiken, neem een duik in de zwemvijver of maak kennis met de pony en kippen. Bij mooi weer wordt het ontbijt geserveerd op het dakterras met uitzicht over de velden langs de Kleine Gete.

Voor bijkomende inlichtingen, prijzen en reserveringen:

Raf Partoens
Orsmaalstraat 35
3440 Zoutleeuw
T. 0486/881004
Mail

Website 

Hof Ter Wallen

HoeveDeWallenws'Hof Ter Wallen' is gelegen aan de rand van Zoutleeuw op 50m van de Vestenwandeling en het Hagelandse fietsknooppuntennetwerk. Het is een charmant gerestaureerde hoeve in cottagestijl die verhuurd wordt als vakantiewoning voor 6 personen. Na een uitgebreid ontbijt kan u de omgeving verkennen of tot rust komen in de oude rozentuin. Extra: binnenkoer met tuinmeubelen, barbecue, fietsstalling onder poorthuis.

Voor bijkomende inlichtingen, prijzen en reservering:

Fam. Francis-Polleunis

Stationsstraat 44

3440 Zoutleeuw

T 0498 49 31 90 of  0498 29 59 96

Mail

Website  

Het Leeuwerveld

leeuwerveld_smallVlakbij het provinciaal domein "Het Vinne" en op wandelafstand van het historisch stadscentrum van Zoutleeuw biedt het Leeuwerveld 3 gastenkamers aan.

Elke kamer beschikt over TV en een eigen badkamer (douche,wastafel,toilet,haardroger). Verder is er voor de gasten een aparte zit-en eethoek (frigo,microgolf). Fietsenstalling en privé-parking.

Uitgebreid ontbijt.

Voor bijkomende inlichtingen, prijzen en reservering:

August en Yvette Vanhees-Baye

Ossenwegstraat 55  

3440   Zoutleeuw

T 011 31 31 12 of 0497 27 36 07

Mail 

Website

Hof Ter Hoeven

Hof ter Hoeven1TNHof ter Hoeven is een sfeervolle kleine gerestaureerde vierkantshoeve,gelegen op de scheiding tussen het Hagenland en Haspengouw in het buitengebied van het historisch Zoutleeuw. Op het einde van een doodlopende straat waar je reeën, roofvogels en ander moois tegenkomt in de natuur. De eigenaars hadden in de eerste plaats de bedoeling de natuurwaarde van de hoeve te vergroten en haar veilig te stellen voor de toekomst. Ze waren zelf ook op zoek naar rust en verbondenheid met de natuur. Door het oprichten van de vakantiewoning willen ze andere mensen de kans geven om mee te genieten van deze plek. Natuurbeleving en zorg voor natuur en erfgoed staan hierbij centraal. De kudde Mergellandschapen zorgt voor de begrazing van een deel van de weides. En ook het levend erfgoed vindt hier een plaats. Door het houden van oude rassen van boerderijdieren helpt men deze rassen stand te houden.

Voor bijkomende inlichtingen, prijzen en reservering:

Hof Ter Hoeven

Rudy en Geert Collaer

Pottekaasstraat 7

3440 Zoutleeuw

T 0498 53 75 80

Mail

Website

Hof Terweyden

Hof Terweyden, een gerenoveerde vierkantshoeve, landelijk gelegen op een boogscheut van de samenvloeiïng van de Kleine en Grote Gete.  Elke kamer ademt nog de historiek van de familiehoeve, die van generatie op generatie door de familie Van Hees-Van de Wijer werd bewoond.

De talloze schilderijen van Tilla Van Hees, zijn nog stille getuigen van deze kunstzinnige boerenfamilie.  In deze authentieke boerenwoning kun je in alle comfort van het groene buitenleven genieten en de sfeer en nostalgie van weleer proeven.

Voor bijkomene inlichtingen, prijzen en reservering.

Fam. Willems-Smets
Terweidenstraat 91
3440 zoutleeuw
T 011 78 16 57 of 0498 18 67 13
Mail

Website