aaa
rss
Printvriendelijke versie

Bied je container aan met gesloten deksel!

Bookmark and Share
Containers.jpg

Openstaande deksels hinderen

Regelmatig treffen de EcoWerf-laders afvalcontainers aan van huisvuil of gft, die zó vol zitten dat het deksel niet meer dicht kan. Dat is erg hinderlijk. Openstaande deksels bemoeilijken het werk van de laders en, nog belangrijker, ze vergroten de kans op ongevallen. Een openstaand deksels belemmert immers het zicht van de lader, waardoor het moeilijk is om de container correct aan de belading te hangen. Wanneer de container niet juist bevestigd werd, kan de container vallen en zo op de lader terechtkomen. Ten slotte betaal je voor een container met een bepaald volume en hoort het aangeboden afval dus binnen dat volume te zitten.

Hoe een overvolle container vermijden?

Een overvolle container kan je makkelijk vermijden, in de eerste plaats door je container vaker aan te bieden. Doe je dit al en voldoet de containerinhoud regelmatig nog niet, neem dan contact op met EcoWerf: 0800-97 0 97.

Containers
Klik om te vergroten

Gelieve de container aan te bieden met een gesloten deksel!

Hoe zorg ik voor minder afval?

Geen afval produceren is niet mogelijk, maar een groot deel kan je toch vermijden. De slogan “Wie afval vermijdt, hoeft het niet kwijt” toont duidelijk aan dat afvalpreventie de enige

echte oplossing is om afval te verminderen. Hier volgen enkele praktische en eenvoudige tips om afval te voorkomen:

Huisvuil

  • Koop herbruikbare producten (katoenen zakdoeken, herbruikbare luiers, linnen boodschappentas, …)  i.p.v. wegwerpproducten
  • Kies zoveel mogelijk voor onverpakte groenten, fruit … Als een product niet onverpakt te koop is, kies dan voor enkelvoudige verpakking (karton, metaal, glas): die kan je makkelijk sorteren! Een samengestelde verpakking (vb. karton met laagje plastic) komt anders onvermijdelijk in de grijze container terecht.
  • Geef de voorkeur aan grootverpakkingen: een pot yoghurt van 1 liter levert minder afval op dan 4 potjes van 250 gr.
  • Sorteer zo goed mogelijk je afval (pmd, kga, papier en karton, glas …) zodat de grijze container zo leeg mogelijk blijft.

GFT

  • Composteer zelf keuken- en tuinafval! Keuze genoeg: compostvat, -bak, -hoop of een wormenbak. Vragen hierover: lees ons rubriekje over thuiscomposteren.
  • Versnipper zelf snoeihout en gebruik de houtsnippers als mulchlaag tussen de planten, maak er  tuinpaadjes mee of gebruik de snippers als structuurmateriaal in het compostvat.
  • Een afvalarme tuin (stuk bloemenweide of bodembedekkers i.p.v. heel groot gazon, de juiste plant op de juiste plaats, het respecteren van plantafstanden, traaggroeiend gras, mulchmaaier…) bespaart je niet alleen heel wat werk maar ook een pak tuinafval.

De Kringwinkel

Meer informatie over afvalpreventie vind je op de website van EcoWerf: www.ecowerf.be.

Terug naar alle nieuws