aaa
rss
Printvriendelijke versie

Huisdier in nood!

Bookmark and Share
HuisdierstickerTN.jpg

Naar het voorbeeld van Brandweer Westhoek lanceert Hulpverleningszone Oost een sticker om aan te geven dat er huisdieren aanwezig zijn in de woning. Op de sticker geef je aan welke en hoeveel huisdieren je hebt. De ingevulde sticker kleef je goed zichtbaar op bv. een raam van je woning.

Jaarlijks laten immers honderden huisdieren het leven in een woningbrand. Door middel van de sticker kunnen brandweerploegen in één oogopslag zien hoeveel huisdieren er zich in de woning bevinden. Zonder dat het uiteraard een garantie is dat ze deze kunnen redden, kan dit in een aantal gevallen nuttige bijkomende info zijn voor de brandweer. Belangrijk hierbij is dat de informatie op de sticker actueel blijft!

De stickers zijn vanaf heden gratis te verkrijgen aan het loket van de bevolkingsdienst in AC Aen den Hoorn, Aen den Hoorn 1 te Zoutleeuw.

Daarnaast heeft de Minister voor dierenwelzijn gezien dat dit een heel mooi initiatief was en heeft hij zijn administratie opdracht gegeven om ook een dergelijk systeem uit te werken.

Deze stickers zijn eveneens gratis, maar zijn pas ten vroegste vanaf augustus 2018 via hetzelfde loket beschikbaar.

Sticker Hulpverleningszone Oost

Sticker Vlaamse Overheid

Huisdier in nood! Huisdiersticker VlO

- Gratis
- NU ter beschikking

- Gratis
- Vanaf augustus ter beschikking

Terug naar alle nieuws