aaa
rss
Printvriendelijke versie

Test BE-Alert op 5 juli 2018.

Bookmark and Share
Y18-2152-KANS_BeAlert_Fase 2_Banner verschillende formaten_02 nucleair.jpg

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente sinds vorig jaar over BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 5 juli zullen we dit systeem testen.

Grootschalige test op 5 juli.

Op 5 juli houden verschillende gemeenten in België een test BE-Alert. Ook onze gemeente doet mee. Al onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms en/of e-mail het volgende tekstbericht ontvangen:

"Test BE-Alert stad Zoutleeuw. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be"

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de noodprocedure trainen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners ook bewust maken hoe belangrijk het is dat zij meteen op de hoogte zijn bij een noodsituatie en zo de juiste reflexen kunnen toepassen. Tenslotte willen we hen oproepen om zich in te schrijven op BE-Alert.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je.Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 5 juli.

Terug naar alle nieuws