aaa
rss
Printvriendelijke versie

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Bookmark and Share
42920005_835215383485034_5045460294936035328_n.jpg

Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Tien dagen waarin we extra stilstaan bij het belang van een goede veerkracht.

Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Je kan dit zelf trainen: praten met anderen, voldoende bewegen of nieuwe dingen uitproberen.

Praten over je problemen? Doen!

In je hoofd kan een mug soms een olifant baren.
Je gevoelens overweldigen je, ze dringen zich op, halen je uit je concentratie en verstoren je nachtrust.
Door er met iemand over te praten, krijgen de dingen een naam en heb je er vat op. De durf om erover te praten is net een teken van sterkte i.p.v. zwakte.

Pin daarom deze week een moodbutton op en spreek elkaar aan. Vergeet ook niet om elkaar af en toe een complimentje te geven. Met de complimentenlintje geven we je alvast een hulpmiddel.

Deze zijn gratis te verkrijgen op de stadsadministratie, in Sport- en cultuurcentrum De Passant of de Bibliotheek Zoutleeuw!

Bibliotheek.

Tijdens de 10-daagse zetten we ook enkele boeken voor jong en oud in de kijker rond dit thema. Ga gerust een kijkje nemen.

Doe de test.

Hoe veerkrachtig ben jij? Kan jij om met stress? Vul de test in en ontdek het.

Creëer online je eigen persoonlijke 'werkruimte'! Je kan er aan de slag gaan met de vele tips, info en opdrachten. Volg je vooruitgang op en versterk je veerkracht. Geef jouw feel good gevoel een extra zetje.

Veertocht.

Liever iets actiever ondernemen, dat kan! Doe een Veer(kracht)tocht in Zoutleeuw.
Bewegen is gezond, zowel fysiek als mentaal. Tijdens deze wandeling willen we jullie oproepen stil te staan bij je omgeving en met wat je zoal bezig houdt.
Haal een werk-bundel voor de veertochten af aan de balie van de stadsadministratie of op de toeristische dienst of in de bibliotheek.

Wil je dadelijk op weg? Druk dan onderstaande documenten af:

#SamenVeerkrachtig #werelddagGG #Fitinjehoofd
Logo Oost-Brabant

Terug naar alle nieuws