aaa
rss
Printvriendelijke versie

Laatstse kans voor deelname aan de tankslag

Bookmark and Share
Tankslag www.jpg

Oude buiten gebruik gestelde stookolietanks kunnen vroeg of laat beginnen lekken, zodat ernstige vervuiling van de bodem of het grondwater kan ontstaan. Deze lege stookolietanks bevatten immers nog stookolieresten. De kosten voor de sanering kunnen dan vaak hoog oplopen.

Waarom?

De milieuwetgeving bepaalt dat elke tank die buiten gebruik gesteld is, eerst geledigd, gereinigd en vervolgens verwijderd moet worden. Voor tanks met een inhoud van meer dan 5.000 liter dient dit zelfs binnen een termijn van 36 maanden na de buitengebruikstelling te gebeuren. Indien de verwijdering omwille van technische aspecten niet mogelijk is, moet de tank gereinigd en opgevuld worden. De beslissing om de tank al dan niet op te vullen, wordt genomen door een erkend tanktechnicus.

Om de kosten voor het verwijderen of opvullen van zulke stookolietanks te drukken organiseert Interleuven voor stad Zoutleeuw en 7 andere gemeenten een stookolietankslag. Door de gezamenlijke prijsvraag voor een groot aantal tanksaneringen kon er een betere prijs bedongen worden, rekening houdend met de kwaliteit van het geleverde werk.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan dit project dan kan u dit, geheel vrijblijvend, aangeven op het invulformulier via volgende link: https://extranet.interleuven.be/tankslag

Dus laat het ons zo snel mogelijk weten, ook al beslist u achteraf om toch niet deel te nemen aan de tankslag. Het invullen van dit formulier verbindt u niet tot een contract.

Bovendien loopt de tankslag eind december ten einde, dus als u nog wilt genieten van de gunstige voorwaarden, dient u zich voor 31 december 2018 in te schrijven.

Timing

De firma die werd aangesteld voor de tankslag neemt contact met u op en indien gewenst kunt u individueel met hen een contract afsluiten en de tank laten verwijderen of opvullen. Na de uitvoering van de werken zal de firma de vereiste attesten van buitengebruikstelling van de tank ook aan u overmaken.

Dus bent u geïnteresseerd, schrijf dan zeker NU in!

Meer info: Milieudienst, 011-94 90 34

Terug naar alle nieuws