aaa
rss
Printvriendelijke versie

Nieuwe website voor de Bib vanaf 5 februari

Bookmark and Share
Beeld website.jpg

Eindelijk is het zover: de nieuwe website van de Bib is online! Ontdek er alle info over de Bib, de collectie en je eigen ontleningen, nu ook makkelijk op je smartphone of tablet.

Volledig mobiel

De nieuwe website ondersteunt mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Voortaan kan je snel en makkelijk, thuis of in de Bib, via je smartphone of tablet doorheen de catalogus bladeren of je ontleningen verlengen of materialen reserveren.

Update catalogus

Je ziet de beschikbaarheidsinformatie van een materiaal duidelijk en snel. Vanuit de resultatenpagina klik je door naar de detailpagina van een materiaal. Daar zie je bovenaan rechts met één oogopslag wat er aanwezig is, en wat niet.

Zoeken gaat nu ook sneller via het zoekveld op de homepagina van de website. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, net zoals in Google. Zelfs als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Zo kan je bv. aangeven dat je enkel boeken wilt zien en geen tijdschriftartikels of kan je aangeven of je voor volwassenen of kinderen zoekt. Je kan de filters ook combineren.

Mijn Bibliotheek vernieuwd

Verlengen en reserveren wordt eenvoudiger omdat Mijn Bibliotheek volledig geïntegreerd is in de nieuwe website. Log in op de website en krijg via het menu bovenaan toegang tot de online diensten van de Bib. Makkelijk, ook op je smartphone!

Handige coverfoto's bij je ontleningen helpen je het overzicht te houden op je ontleningen.

Koppel de verschillende lidmaatschappen van je partner, kinderen, ... zodat je in één oogopslag ziet welke materialen je in huis hebt.

Altijd op de hoogte

Hier ontdek je de nieuwe aanwinsten, onze digitale collectie, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.

Foto © Sien Verstraeten

Terug naar alle nieuws