Openingsuren & contact

750 jaar Sint-Leonardusprocessie

Tijdens het Pinksterweekend blaast de Sint-Leonardusprocessie 750 kaarsjes uit. Al sinds 1274 komen kijklustigen van ver naar Zoutleeuw om dit historisch spektakel, ter ere van zijn patroonheilige Sint-Leonardus, te bewonderen.

Deze bijzondere jubileumeditie kunnen we uiteraard niet zomaar laten passeren! Daarom kan er tijdens het weekend van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 mei genoten worden van heel wat extra festiviteiten in en rond de Spiegeltent, op de Groenplaats achter de kerk. Een Thé Dansant (TD), seniorennamiddag, traditioneel kermisbal, een heuse kaastaartwedstrijd, … de Spiegeltent is dé plaats waar jong en oud zich samen met vrienden of familie kunnen uitleven tijdens dit feestweekend!

Naar jaarlijkse traditie kan je datzelfde weekend op de Grote Markt van Zoutleeuw vier dolle dagen van kermisplezier beleven. Test je schutterskwaliteiten bij het schietkraam, leef je uit bij het eendjeskraam of verwen je smaakpapillen met een typische kermissnack. Wie goesting heeft om de kermissfeer op te snuiven is op onze Sinksenkermis aan het goede adres! De aftrap van de kermis geven we op zaterdag 18 mei tijdens de trekking van het Sinksenkind.

Wat valt er te beleven?