Openingsuren & contact

Gospelconcert

Een bende enthousiaste zangers en muzikanten uit zuid-limburg (B) die aanstekelijke en aangrijpende gospelmuziek brengen.
De groep Akkoord werd in 2001 gevormd uit een verzameling enthousiaste zangers en instrumentalisten uit Zuid-Limburg en is onder de Belgische koren één van de weinige zanggroepen die uitsluitend gospelmuziek brengen.
Akkoord brengt een gevarieerde keuze van bekende en minder bekende negro-spirituals en gospelsongs. De thema's zijn nog even actueel, ook al zijn deze meer dan een eeuw oud.
Deze muziek vindt zijn wortels in de zwarte èn de blanke Amerikaanse cultuur.
De inhoud is geestelijk, maar het ritme en de melodie zijn zo aanstekelijk en opzwepend dat deze muziek erg populair geworden is.
Gospel is de uitbundige muziek van de bevrijde zwarte slaaf in het Amerika van 150 jaar geleden. Het is de muziek van het diepe verlangen naar de bevrijding, of het uitbundig beleven ervan.
Gospelmuziek vraagt een energieke wisselwerking tussen koor en publiek en daarom wordt de toehoorder uitgenodigd om mee te voelen, te klappen en zich te laten meevoeren in begeestering.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €; Leden: 10,00 €

Contact

E-mail
neos.zoutleeuw@gmail.com
tel.
0486/91 38 79
tel.
011/78 01 52

Organisatie

Neos Zoutleeuw & KVLV Dormaal

Filter op categorie