Openingsuren & contact

Het Bankje - Corona-proof theater in Zoutleeuw - verlengd tot 30 september!

De cultuursector werd door het Coronavirus grotendeels op non-actief gezet. Maar deze sector toont veerkracht.
De podcast 'Het Bankje' brengt theater zelfs in Corona-tijd tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje in Zoutleeuw en bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Net zoals in het theater: pakkende levensdialogen die mensen kunnen beroeren, waarin mensen zich kunnen herkennen maar nu op een bankje.

Je scant met je smartphone de QR-code op het bankje en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen 2 mensen.

OPENDOEK, de koepel van het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel, lanceert deze podcast, naar een idee van auteur Wim Chielens, om in coronatijden theater tot bij het publiek te brengen. De verhalen zijn nog tot 30 september te beluisteren.

Waar kan je luisteren?
1 Kerkhof Halle: "Contactloos"
Twee oude vrienden ontmoeten elkaar na lange tijd opnieuw. Louis heeft al jaren geen contact meer met zijn kinderen en lucht zijn hart bij Charles. Die hele coronacrisis heeft hem geen windeieren gelegd.
2 Bethaniakapel: "Het Wonder van de Kleine Goedheid"
Auguste en Eugènie, twee zussen van rond de zestig jaar evalueren de situatie na een impulsieve beslissing van Auguste, die niet zonder gevolgen bleef. Wat is er gebeurd?
3 Sint-Odulphuskapel Booienhoven - Bronstraat: "Met-Twee-Alleen"
De drukte van de dag kan niet verstoppen dat achter de mooie voorgevels heel wat mensen leven die diep vanbinnen eenzaam zijn. Sommigen zoeken hun toevlucht in de natuur.
4 Grote Markt Zoutleeuw: "Mensen als een Stergemeenschap"
Een filosofische, geëngageerde uiteenzetting over de abstracte begrippen tijd en ruimte, sterren en gemeenschappen, zichtbaar of onzichtbaar zijn en de onwillekeurige behoefte om - in het nu - een geweldloze tegenbeweging op te richten. Of moeten we het allemaal met een korreltje zout nemen?
5 Kerkplein Dormaal: "Formules"
Bo houdt het niet meer van de zenuwen. Ze krijgt de formules voor het wiskunde-examen niet van haar benen afgeschrobd en morgen moet ze naar de zwemles.
6 Park Zoutleeuw: "Vissen naar Vanessa"
Remco weet maar al te goed dat Pieter het broertje van zijn klasgenootje Vanessa is. En dat kan in zijn voordeel spelen.
7 Budingenweg – 'luifel' richting Vinne: "De Man van Glas 2"
Een filosofische ontmoeting tussen een jonge vrouw, een bijzondere man en een vogeltje. Ze voeren een poëtisch gesprek over de vergankelijkheid van het leven.
8 Sint-Jobkapel Budingen - Molenstraat: "Hittegolf 2"
Een man en een vrouw verwarmen ons met een intieme, liefdevolle en poëtische omschrijving van het moment waarop ze elkaar voor de eerste keer zagen.
9 Park OCMW – WZC De Vesten: "Zoengeld"
Na jaren ondoordringbare stilte wordt het voor vader en zoon tijd om nooit eerder besproken wonden bespreekbaar te maken.
10 Kerk Budingen: "Jusqu'ici tout va bien"
Twee oude geliefden lopen elkaar tegen het lijf en praten over vroeger. Oude geschillen komen boven. Een bitterzoet steekspel op een bankje.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Contact

E-mail
cultuur@zoutleeuw.be
tel.
011/94 90 51

Organisatie

Dienst Vrije Tijd Zoutleeuw

Filter op categorie