Openingsuren & contact

Archeologiedagen: vestenwandeling via app en kinderzoektocht Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Een toffe wandelapp neemt jou en je bubbel mee op een archeologische wandeling langs de restanten van de oude stadsversterkingen en de Spaanse citadel. Speciaal voor de Archeologiedagen voorzien we op 11 oktober een leuke kinderzoektocht op deze route!

De wandeling start op de Grote Markt van Zoutleeuw en volgt fasegewijs de verschillende stadsuitbreidingen en het tracé van de vestingwerken. Onderweg krijgt je via je smartphone op een vertellende en eenvoudige manier uitleg. Automatische geluidsfragmenten wijzen jou op de oude restanten. Oude kaarten prikkelen jouw verbeelding. Foto's onthullen archeologische vondsten. En, als toffe uitdaging, kan je op elke locatie via de app een korte quizvraag beantwoorden en zo je kennis testen. Je kinderen verzamelen ondertussen met papier hints op elke locatie. Op het einde kunnen ze die mooi bij mekaar puzzelen en als herinnering meenemen. Wie weet verdienen ze wel een 'archeologiediploma'!

Gemakkelijke stapschoenen zijn aangewezen voor deze wandeling van 5 km. Het tracé volgt zowel verharde als onverharde paden, zowel brede wegen als smalle steegjes. Reken op een duurtijd van ongeveer 2 uren. Indien nodig, kan je de wandeling makkelijk onderbreken, want je blijft steeds in de buurt van het stadscentrum.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Dienst toerisme Zoutleeuw

Organisatie

IOED Zuid-Hageland

Filter op categorie