Openingsuren & contact

De grote Sinterklaaszoektocht

Sinterklaas is zijn Pieten kwijt. Help jij mee zijn ondeugende Pieten terug te vinden? De Pieten hebben zich verspreid over het centrum van Zoutleeuw. Je zal ze terugvinden in de etalages van winkels en ramen van gebouwen in het centrum van Zoutleeuw.

De zoektocht is een organisatie van de stad in samenwerking met Academie Haspengouw en is gebaseerd op het prentenboek 'Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka' van Kathleen Amant.

Vooraleer de kinderen kunnen beginnen zoeken, hebben ze een startpakket nodig. Daarin zit alles wat ze nodig hebben voor de zoektocht: een Pietenmuts, een button van Hulppiet, een sticker van Team Zoekpiet om op hun jas te kleven en een Pietenpaspoort, waarin ze elke Piet die ze terugvinden kunnen aanvinken met het speciale hulppietenpotlood.

Praktische info wandelzoektocht

Voor wie?
Deze zoektocht werd ontwikkeld op maat van kleuters en kinderen uit de eerste graad van het lager onderwijs. De zoektocht kan zowel in gezins- als in klasverband uitgevoerd worden.
Waar is de start? Aan de bibliotheek van Zoutleeuw
Verkooppunt startpakket: Cafetaria De Passant en de bibliotheek van Zoutleeuw prijs: 3 euro.


De stad koppelt 2 wedstrijden aan de speurtocht:

1. Haal in de bibliotheek of via de website je kleurplaat. Kleur die in, deponeer ze in de postbus van de Sint in de bibliotheek en maak kans op 1 van de 2 gesigneerde exemplaren van het boek van Kathleen Amant en heerlijk Sinterklaas snoepgoed.

2. Maak tijdens je speurtocht een selfie in het decor van Zoutleeuw, post hem op Facebook of Intagram met de vermelding #visitzoutleeuw en maak kans op 1 van de 2 gesigneerde exemplaren van het boek van Kathleen Amant en heerlijk Sinterklaas snoepgoed.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 3,00

Waar

Openbare bibliotheek Zoutleeuw

Organisatie

Dienst Vrije Tijd Zoutleeuw

Filter op categorie