Openingsuren & contact

Bezoek en rondleiding in het fruitbedrijf Healthy Fruit

Het appel-, peren- en kersenbedrijf van de familie Drillieux is sinds 1987 gevestigd in Halle-Booienhoven (Zoutleeuw). Healthy Fruit is een bloeiend fruitteeltbedrijf met sterke familiale banden. De hoofdactiviteit is het telen van peren maar ook het ganse productieproces nemen ze voor hun eigen rekening. Dit houdt het telen, bewaren, sorteren en verpakken in. Naast het milieubewust telen, staat Healthy Fruit ook bekend om zijn uitstekende kwaliteit. Op dit fruitbedrijf trachten ze niet enkel kwalitatief fruit te produceren maar wil men ook het productieproces laten verlopen op een milieubewuste manier. Hiervoor hebben de bedrijfsleiders de laatste jaren al extra initiatieven genomen zoals onder andere een PV-installatie, een sorteermachine met waterdumper en een voorziening om de Poolse arbeiders te huisvesten.

Tijdens het bezoek zal men ervaren hoe complex fruitteelt is: de arbeid, het vakmanschap en de kunde. De rondleiding zal gegeven worden door professionelen. De bezoeker maakt kennis met de sortering, de bewaring en de afzetmarkt binnen de fruitteelt, dit vanaf de teelt tot het vertrek naar de consument. Men krijgt informatie over de milieubewuste teelt met zijn strenge normen en het belang van de kwaliteit voor de consument.
Praktisch:
• ± 2u – het ganse jaar, met uitzondering van de maand september, ook op zaterdag, zon- en feestdagen - enkel mogelijk na reservatie!
• Groepen van max. 50 pers.
• Prijs: € 5 per persoon

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00

Contact

E-mail
toerisme@zoutleeuw.be
tel.
011/94%2090%2040

Organisatie

Healthy Fruit