Openingsuren & contact

"The seasons revisited" Ataneres ensemble

Stad Zoutleeuw organiseert samen met Hageland Klassiek vzw een bijzonder mooi concert in de prachtige Sint-Leonarduskerk.

'De vier jaargetijden' van Vivaldi is vandaag misschien wel één van de meest bekende klassieke muziekstukken aller tijden. Tijdloze genialiteit. De Britse hedendaage componist Max Richter – bekend van zijn filmische en minimalistische muziek – daagde zichzelf enkele jaren geleden uit om dit pareltje in een modern jasje te steken. Het resultaat is 'Vivaldi's Four Seasons Recomposed by Max Richter', een vernieuwd klassiek meesterwerk!

De prachtige seizoenen worden ingeleid door een verrassende miniserie van toegankelijke, hedendaagse werken van eigen bodem. Ze verwijzen telkens naar de sfeer van een welbepaald seizoen. Voor dit project werkt Ataneres Ensemble samen met violist Nicolas Dupont. Zijn verfijnde muzikale intuïtie, virtuoze techniek en integer spel zijn perfect geschikt voor de extreem uiteenlopende uitdagingen van de nieuwe versie van een oeroud muzikaal naslagwerk.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 25,00

Waar

Sint-Leonarduskerk

Inschrijven

Organisatie

Dienst Vrije Tijd Zoutleeuw

Filter op categorie