Openingsuren & contact

Op ontdekking in de Sint-Leonarduskerk

*TENTOONSTELLING: KOSTBAAR KERKELIJK TEXTIEL

Ook in 2022 participeert de St.-Leonarduskerk van Zoutleeuw aan Open Monumentendag. Nadat enkele jaren geleden het historisch textiel van de St.-Leonarduskerk zelf werd tentoongesteld zal de bezoeker in 2022 in de kooromgang van de kerk een aantal zorgvuldig geselecteerde kerkelijke gewaden van recentere datum kunnen bewonderen.

Het erg waardevol textiel, waaronder heel wat prachtige kazuifels, is oorspronkelijk afkomstig uit twee Mechelse ontwijde en herbestemde kerken, nl. de H.-Hartkerk en de St.-Jozefkerk en wordt thans in een privécollectie bewaard.

Dé uitgelezen kans dus om deze unieke collectie te komen bewonderen!

----------

*OP STAP MET LEONARD (kinder doeboekje)

Ontdek samen met Leonard de Sint-Leonarduskerk in Zoutleeuw, en dit het heel jaar lang! Een volledige vernieuwde brochure! Een bundeltje vol nieuwe opdrachten waarmee kinderen op ontdekking kunnen in en rond de kerk. Meer info? Contacteer de dienst Toerisme.

----------

*BEKLIM DE BEIAARDTOREN VAN ZOUTLEEUW!

Heb je stevige kuiten en geen last van hoogtevrees? Kom je dan op zondag 11 september wagen aan een beklimming van de beiaardtoren van onze Sint-Leonarduskerk. De stadsbeiaardiers van de familie Reynders nemen jullie mee op een gegidste beklimming tot in de klokkenkamer. Ga op ontdekking in de nok van dit monument en geniet bij mooi weer van een prachtig uitzicht over Zoutleeuw en omstreken.

> Om 14u00 – Start 1ste gegidste beklimming
> Om 15u00 – Start 2de gegidste beklimming
> Om 16u00 – Start 3de gegidste beklimming

Op voorhand inschrijven is verplicht en kan telefonisch of per mail via de Toeristische dienst (t.e.m. 02 september of tot het volzet is):

----------

Dienst Toerisme Zoutleeuw
Grote Markt 11, 3400 ZOUTLEEUW
BELGIE
011/94.90.40
toerisme@zoutleeuw.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Sint-Leonarduskerk

Inschrijven

Contact

tel.
011/94.90.40
Website
https://www.zoutleeuw.be/toerisme

Organisatie

Toeristische Dienst Zoutleeuw