Openingsuren & contact

Zeiscursus

14/6/23: zeisopleiding theorie
17/6/23: zeisopleiding praktijk
Bloemrijke graslanden zijn een verrijking in het landschap. Ze geleiden het oog, bulken van het leven en wekken volop verwondering. Ze verdienen zodoende onze aandacht, ook tijdens het maaien. Maar wat betekenen deze graslanden voor onze leefomgeving? Hoe inspireren ze tuiniers om natuur binnen te loodsen in hun (natuurvriendelijke) tuin? Wanneer gaan we maaien, hooien, en hoe doen we dat best? Kevin Lambeets van Zeis en Bijl integreert twintig jaar ervaring als natuurbeschermer op de inrichting en het onderhoud van natuurvriendelijke tuinen. Bovendien praktiseert hij wat hij preekt, en gaat met die kennis aan de slag door het gebruik van handwerktuigen zoals de zeis. Een onmisbare gezel tijdens het maaien!
Zeisen is een metier dat vandaag weer aan terrein wint. Steeds meer tuiniers en groenbeheerders kiezen voor bloemrijke graslanden i.p.v.. kortgeschoren gazons en perken. De zeis vormt daarbij een onmisbare stille partner, en draait bovendien koolstofneutraal.
De zeis is een persoonlijk handwerktuig. Dat ondervind je tijdens de dagopleiding 'Werken met de zeis'. Ze wordt afgesteld naar eigen lichaamsverhoudingen vooraleer je start met maaien. Wetten doen we samen op terrein. Ook schadeherstel en haren van de zeis komen aan bod. De dag sluit af met een knipoog naar detailbeheer met de zeis en het belang van hooien.

Organisatie in samenwerking met Natuurpunt Zoutleeuw en Zeis en Bijl

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 100,00

Waar

Provinciedomein Het Vinne

Organisatie

Provinciedomein Het Vinne

Filter op categorie