Openingsuren & contact

Ambassadeur van Malta bezoekt Zoutleeuw

Op woensdag 21 juni bezocht de Maltese Ambassadeur Clint Tanti en ereconsul Jean De Brabander onze stad. Doel van dit bezoek was een mogelijke samenwerking tussen enkele Maltese steden en Zoutleeuw.

Zoutleeuw is net als vele steden in Malta een vestigingsstad. Het Huis van Malta in de Ridderstraat is een getuige van de historische link.

De ambassadeur had de gelegenheid om te genieten van het indrukwekkende historische erfgoed van Zoutleeuw. Zelf historicus van opleiding was hij erg onder de indruk van vele kunstschatten van de kerk, de pittoreske Grote Markt, de open ruimte en het weelderige groen. Ook de vriendelijkheid van de toevallige passanten viel hem op.

Hij benadrukte het potentieel van onze stad voor nichetoerisme: consumenten moeten verwend worden. Een bezoek aan de stad Zoutleeuw moet een unieke belevenis zijn. Onze troeven zijn authenticiteit, rust, het groen en ons erfgoed. Combineer dat met culinaire verwennerij en we hebben goud in handen.

In het historische stadhuis werd een mogelijke samenwerking besproken. Ambassadeur Tanti prees de langetermijnvisie van de burgemeester en zijn collega's.

Hij beloofde om een jumelage met een Maltese stad te bepleiten en om onze gedeelde geschiedenis te helpen promoten.

Veel dank aan ereconsul Jean De Brabander voor het faciliteren van dit bezoek.

Gepubliceerd op donderdag 22 juni 2023 16.46 u.