Openingsuren & contact

Bruisend Dorpsfeest Booienhoven

Ergens hebben we allemaal in ons collectief geheugen een beeld van hoe een dorp hoort te zijn. Een plaats waar je iedereen kent, waar je thuis kan komen en waar je kinderen veilig kunnen opgroeien. De dorpen waarin de meesten van ons opgroeiden waren zulke plaatsen. Plaatsen van gedeeld lief en leed, van alles weten van iedereen maar ook van samen vieren, samen treuren, samen zijn. Booienhoven was ook zo’n dorp, ietwat vreemd gelegen, met een kerk buiten de woonkern en wegen die mekaar amper tegenkomen. Maar iedereen kende mekaar en bij elke festiviteit werd iedereen opgetrommeld, een gelegenheid om mekaar nog eens te zien. Mettertijd veranderde dit, ongetwijfeld door de komst van veranderende levenswijzen, meer gericht op individueel belang en interesse.

In september 2018 was er al een fototentoonstelling die velen herinnerde aan de tijd dat Booienhoven leefde en bruiste van activiteiten. Denken we maar aan toneel, Chiro, boogschieten enz….

Toen een paar mensen het initiatief namen om inwoners uit te nodigen op een algemene vergadering om te brainstormen over een nieuwe aanzet tot gemeenschapsleven, was de interesse en het enthousiasme groot. De naam Booienhoven Bruisend werd snel gevonden, de vzw Booienhoven Bruisend werd opgericht en een eerste activiteit gepland.

Deze activiteit, gericht op alle inwoners van Booienhoven wordt een Bruisend Dorpsfeest met brocante, plantenmarkt, champagnebar, touwtrekken, springkasteel, kinderschminken, kinderboogschieten verzorgd door de Sint Sebastiaansgilde Zoutleeuw, Femma’s tearoom met Booienhovense lekkernijen, Zonnewaarneming Sterrenwacht ALTAIR, Aquareldemonstratie door de aquarelclub Zoutleeuw, foodtrucks, tombola en zoveel meer .

Om 11u30 : feestelijke opening door Burgemeester en Schepenen van Stad Zoutleeuw

Booienhoven Bruisend nodigt hierbij dan ook niet alleen alle inwoners van Booienhoven maar ook sympathisanten en geïnteresseerden van daarbuiten uit om deel te nemen aan dit bruisend feest dat doorgaat op 01 september 2019 aan de kerk in Booienhoven van 09u tot 17u ( of nog iets later ?) Toegang is gratis. We hopen u daar dan ook te mogen begroeten.

Eventuele standhouders voor de brocante kunnen nog steeds inschrijven telefonisch op nummer 0494 460803 ( sonja) of via mail : vaelensonja@gmail.com.

Gepubliceerd op woensdag 7 augustus 2019 9 u.