Openingsuren & contact

De gele papier- en kartoncontainer doet z'n intrede!

Begin maart ontvangt ieder gezin zijn gele papier- en kartoncontainer. Eerste ophaling van papier en karton in containers op 15 maart!

Begin maart ontvangt ieder gezin zijn gele papier- en kartoncontainer (u ontvangt eerst nog een infobrief). Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen of het samenbinden in pakketjes. Vanaf nu verzamel je oud papier en karton netjes en droog in een gesloten gele container. Die container heeft wielen zodat je ook een volle container makkelijk naar de straat kan rollen als het papier wordt opgehaald. Handig en proper! Ook voor de afvalophalers is een container fysiek minder belastend. Zij sparen hun rug en vermijden snijwonden.

Eerste ophaling van papier en karton in containers op 15 maart

Vanaf de eerste ophaling van papier en karton in de gele container op dinsdag 15 maart, neemt EcoWerf papier en karton dat los, in dozen of papieren zakken aangeboden wordt, niet meer mee. Ook papier en karton dat naast de gele container staat, wordt niet meegenomen. Om inwoners hiervan op de hoogte te brengen en een dienstverlening op maat aan te bieden, volgt een papier en kartoncoach van EcoWerf deze situaties op. Naast een flyer in de bus met extra info over hoe papier en karton correct aanbieden, neemt de coach ook persoonlijk contact op met de inwoner. Zo wil EcoWerf deze nieuwe dienstverlening van bij de start zo vlot mogelijk laten verlopen voor de gebruikers.

Wat kost mij dat?

Het aanbieden van de gele container is kosteloos. Er wordt ook niets aangerekend voor het gewicht van het papier en karton dat vierwekelijks wordt aangeboden. Gebruikers betalen, via de DifTar-rekening, wel een maandelijks gebruiksrecht van 0,84 euro voor een container van 240 liter. Met dit bedrag betaalt de gebruiker een deel van de ophaalkosten en wordt de container onderhouden en vervangen aan huis indien nodig.

Je kan wel nog altijd met los papier en karton gratis terecht op het recyclagepark.

Fout containerformaat of geen container ontvangen?

Neem zo snel mogelijk contact op met de groene lijn van EcoWerf via 0800/97 0 97. Dit kan op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.

Meld het!

Gepubliceerd op dinsdag 22 februari 2022 8 u.