Openingsuren & contact

De gele papier- en kartoncontainers zijn er bijna!

Begin december ontving je een brief met informatie over de opstart van papier en karton in containers in onze stad. Vanaf 15 maart 2022 is het zover.

Vanaf 15 maart 2022 verzamel je oud papier en karton netjes en droog in een gesloten gele container. Die container heeft wielen, zodat je ook een volle container makkelijk naar de straat kan rollen als het papier wordt opgehaald. Handig en proper.

Waarom een papier en kartoncontainer?

De stad koos voor dit systeem omdat er heel wat voordelen zijn aan de ophaling van papier en karton in containers. Een container is niet alleen gebruiksvriendelijker voor jou, maar ook ergonomisch voor de ophalers. Want papier en karton ophalen in containers voorkomt rugklachten en snijwonden. Ook voorkomen we heel wat waaivuil in onze stad.

Wanneer krijg ik een container?

Papier en karton wordt maandelijks opgehaald door EcoWerf waardoor een container van 240 liter het ideale formaat is. Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden, zoals het wonen op een appartement of in gesloten bebouwing, kan je een ander type container kiezen. Als je een ander type container wenst, maar je hebt je keuze nog niet doorgegeven, breng dit dan zo snel mogelijk in orde via 0800/97 0 97 of via het digitaal loket van EcoWerf www.mijnecowerf.be.

Begin maart worden de gele containers in onze stad bedeeld. Een week voor de levering van je container ontvang je een brief met de melding wanneer je container geleverd zal worden.

Vanaf de start van de ophaling van papier en karton in de gele container neemt EcoWerf papier en karton dat los aan de straatkant staat niet meer mee. Je kan nog wel met los papier en karton terecht op het recyclagepark.

Wat kost mij dat?

Je betaalt een maandelijks gebruiksrecht van 0,84 euro. Met dit bedrag heb je recht op het gebruik van een container en wordt jouw container onderhouden en vervangen aan huis indien nodig. Het aanbieden van de gele container is kosteloos. Je betaalt ook niet voor het gewicht van het papier en karton dat je maandelijks aanbiedt. Het gebruiksrecht wordt maandelijks afgehouden van je DifTar-rekening. Je kan je maandelijkse afvalrekening raadplegen via het digitaal loket ‘Mijn EcoWerf’ op www.ecowerf.be.

Je kan jouw betalingsuitnodigingen van EcoWerf ook ontvangen en betalen via doccle, het grootste platform voor digitale administratie in België. Ben je nog niet geregistreerd op doccle? Wacht op je eerstvolgende betalingsuitnodiging of je brief met moment van levering. Daarop staan de codes om te connecteren met doccle. Wil je niet langer wachten? Dan kan je je doccle-codes ook opvragen bij EcoWerf via het contactformulier op de website of telefonisch via 0800/97 0 97.

Gepubliceerd op vrijdag 17 december 2021 8 u.