Openingsuren & contact

Doe GRATIS beroep op een regenwatercoach! - !!! Nog 3 plaatsen beschikbaar !!!

Vier van de vijf voorbije zomers waren uitzonderlijk droog. Deze trend zal zich in de toekomst verderzetten door de klimaatopwarming. Opvang en hergebruik van regenwater wordt bijgevolg noodzakelijk.

Zoutleeuw wil haar inwoners hierbij stimuleren en tekent daarom in op het project regenwatercoach van intercommunale Interleuven en vzw Klimaatpunt.

De regenwatercoach komt ter plaatse en bekijkt samen met jou welke mogelijkheden er zijn om je regenwater op te vangen. De coach helpt je onder andere met het bepalen van de grootte van de installatie, maakt een raming op, kijkt na of er subsidies zijn, enz.

De diensten van de regenwatercoach worden gratis aangeboden.

Op de website van Ecobouwers geeft onze regenwatercoach haar beste tips om regenwater op te vangen en te hergebruiken. Neem snel een kijkje!

Waarom regenwater opvangen?

Met regenwater kan je de wasmachine laten draaien, het toilet doorspoelen, de tuin sproeien, het terras poetsen of de auto wassen. Op die manier bespaar je leidingwater én geld.

Inschrijven

Inwoners van Zoutleeuw die een afspraak willen maken met de regenwatercoach kunnen het invulformulier terugvinden op www.regenwatercoach.be.

Nog vragen?

Mail of bel dan naar Wouter Maertens, 016 28 42 47

Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 8.45 u.