Openingsuren & contact

Doe mee met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Maak Vlaanderen groener! Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 is Vlaanderen in de ban van het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin. Steden en gemeenten nemen het tegen elkaar op: wie wipt de meeste tegels?

Geef je gewipte tegels op en help Zoutleeuw naar de overwinning!

Waarom?

Het weer in Vlaanderen wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Steeds vaker krijgen we te maken met problemen zoals hittestress en wateroverlast. Dat komt grotendeels omdat Vlaanderen sterk versteend is. Het is zelfs een van de meest verharde regio’s van Europa. Na een warme dag koelen die stenen niet snel af. En wanneer het regent, laten ze geen water door.

Met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen gaan we de uitdaging aan om het grijze Vlaanderen om te toveren tot een groen paradijs. De campagne past in het Vlaamse klimaatadaptatieplan en in de Blue Deal, die van Vlaanderen een klimaatbestendige regio willen maken. Een groen Vlaanderen ziet er niet alleen mooier uit, het heeft nog meer voordelen:

  • meer beestjes
  • een superspons
  • een koelere tuin en stad
  • minder stress

Inspiratie nodig of meer weten, neem een kijkje op vk-tegelwippen.be en vergeet zeker niet om je gewipte tegels in te geven!

Gepubliceerd op zaterdag 6 mei 2023 10 u.