Openingsuren & contact

Mondmaskers (update 26/03)

We krijgen heel wat vragen over de beschikbaarheid mondmaskers en/of over het zelf maken ervan.
Alle vragen voor mondmaskers worden gecentraliseerd bij een bijzonder taskforce bij FOD Volksgezondheid, dat via een centraal e-mailadres alle vragen verzamelt.Dit adres is: coronashortages@fagg-afmps.be.

Alle vragen, ideeën en extra voorstellen tot bevoorrading kunnen hier naartoe gestuurd worden.

Wil je tips om zelf een mondmasker te maken? Kijk dan via deze link.

UPDATE 20/03:

de nieuwe lading mondmaskers voor de eerstelijnszorg (dokters, verplegers‚Ķ) zijn toegekomen in België en zullen eerstdaags verspreid worden.

UPDATE 23/03

Wil je mee mondmaskers maken voor het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo of voor onze thuisverpleegsters?
Meld je aan op socialedienst@ocmwzoutleeuw.be of op het nummer 011 78.92.10. Na afspraak bezorgt onze boodschappendienst het materiaal en pikt de mondmaskers later op om ze aan Sint-Trudo Ziekenhuis of verpleegsters te bezorgen.

Zie ook : http://www.sint-trudo.be/nl/Nieuws.htm

UPDATE 24/03

Gisteren hebben de hulpverleningszones een lading chirurgische mondmaskers geleverd aan woonzorgcentra en enkele andere eerstelijnsdiensten.

UPDATE 26/03

Van harte dank allemaal!

Sint-Trudo laat ons weten dat ze bijna door hun voorraad materiaal voor het maken van de mondmaskers zitten.

Dit betekent dat jullie massaal hebben meegewerkt, waarvoor dank.

De stad beschikt nog over een aantal pakketten. Zolang de voorraad strekt, kunt u nog een pakketje bekomen na melding bij het OCMW. Het is belangrijk dat de materialen gebruikt worden voor aflevering van de mondmaskers in het ziekenhuis, want daar worden ze pas steriel gemaakt.

Thuisverpleegkundigen

De verdeling van mondmaskers aan de zelfstandige thuisverpleging zal gebeuren door de verenigingen van thuisverpleegkundigen, gecoördineerd door het Nederlandstalig Platform van Thuisverpleegkundigen (NPTV).

Het is wel belangrijk dat de verpleegkundigen in kwestie GEREGISTREERD zijn. Indien ze lid zijn van een beroepsvereniging of aangesloten bij het NPTV zou dit normaal automatisch moeten gebeuren. Zoniet zouden zij zich nog moeten registreren via https://www.nptv.be/

Gepubliceerd op dinsdag 24 maart 2020 9.32 u.