Openingsuren & contact

Klaar voor de stappenclash?

Geetbets, Kortenaken, Landen, Linter en Zoutleeuw gaan van 15 september tot 25 oktober de strijd aan tegen elkaar in een stappenclash.

Het doel is eenvoudig: zet als gemeente de meeste aantal stappen! De winnende gemeente ontvangt een wisselbeker.

Waarom stappen?

Stappen is goed voor je gezondheid. Je hoeft niet persé intensief te gaan sporten om je gezondheid te verbeteren. Streef elke dag naar 10.000 stappen en blijf fit en gezond. Elke dag bewegen geeft je energie, boost jouw mentaal welzijn, is goed voor je spieren en gewrichten en vermindert de kans op overgewicht, diabetes en verschillende kankers. Precies wat we kunnen gebruiken in deze bizarre tijden. 

Bovendien kost stappen ons niets en kan je het overal: thuis, op het werk, tijdens je verplaatsingen en in je vrije tijd. Neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder, ga lunchwandelen, tuinier … Elke stap telt!

Hoe deelnemen aan de stappenclash als inwoner?

De stappenclash richt zich naar inwoners van de deelnemende gemeenten.

Inwoners tellen hun stappen met een klassieke stappenteller, activity tracker of app op de smartphone. Meer info hierover vind je hier.

Inwoners die eerder al deelnamen aan een stappenclash van hun gemeente, hoeven niet opnieuw lid te worden van de groep. Zij tellen gewoon hun stappen en registreren die op www.10000stappen.be of via de app (10.000 stappen).

Nieuwe deelnemers:

  • maken een profiel aan op www.10000stappen.been melden zich aan;
  • worden lid van de groep van hun gemeente via ‘Zoek een groep’;
  • geven voor elke dag (15 september – 25 oktober) hun gezette stappen in op de website of via de app.

Veel stapplezier!

 

Gepubliceerd op woensdag 14 september 2022 14.51 u.