Openingsuren & contact

Laptops voor kansarme jongeren

Door de coronamaatregelen moeten jongeren van thuis uit digitaal les volgen. Daarom is de stad dringend op zoek naar tweedehands laptops om kansarme jongeren daar ook aan te kunnen laten deelnemen.

Als gevolg van de coronamaatregelen kunnen de scholen niet alle klassen terug opstarten. Er wordt nog steeds ingezet op thuisonderwijs. Dat gebeurt via digitale kanalen. Omdat niet iedereen over een laptop beschikt, dreigen de kwetsbare kinderen en jongeren daardoor een leerachterstand op te lopen.

We trachten daarom nog werkende tweedehandslaptops te verzamelen - bij voorkeur Windows 10-laptops met een harde schijf van minimaal 100 gigabyte en een RAM-geheugen van minimaal 4 gigabyte, inclusief een oplader.
Alvorens hergebruik worden de data verwijderd, gebeuren er herstellingen en updates, en wordt de laptop gereinigd. De privacy is dus gegarandeerd.

Daarna verdeelt de stad de laptops naar jongeren en gezinnen die er nood aan hebben. Wie zo’n tweedehandslaptop heeft liggen, kan contact opnemen via communicatie@zoutleeuw.be.

Je mag de laptop(s) in de sas van het stadskantoor komen deponeren (achteraan, aan de kant van de Passant – naast de toeristische dienst). Zou houden wij het veilig !

Gepubliceerd op dinsdag 21 april 2020 10.43 u.