Openingsuren & contact

Lenteschoonmaak - In team!

Laten we het eens anders dan anders aanpakken! Laten we er een heuse wedstrijd van maken!

Van zaterdag 18 maart tot zondag 2 april kunnen vrijwilligers en verenigingen opnieuw de handen uit de mouwen steken. Maak ook jij onze stad mee zwerfvuilvrij? Ga samen met collega’s, vrienden, vriendinnen, sportmaatjes, familie of wie dan ook op stap in Zoutleeuw en verzamel dat vervelende, hardnekkige zwerfvuil. Een lenteschoonmaak in team!

Tijdens het Mooimakers-ontbijt op zaterdag 22 april is er een prijsuitreiking voor de Mooimaker(s) met de meeste kilometers, de grootste hoeveelheid verzameld zwerfvuil en de meest ludieke outfit.

Materiaal

Kijk zeker eens in de webwinkel van Mooimakers, je kan er al jouw materiaal (grijpstokken, handschoenen, fluovestjes) gratis bestellen en thuis laten leveren. Als vereniging of school kan je zelfs animatoren in zwerfvuilpakken optrommelen, een bakfiets of een hele koffer opruimmateriaal uitlenen.

Materiaal kan je ook altijd afhalen op de dienst Omgeving in het Administratief Centrum te Zoutleeuw. Maak wel eerst een afspraak via milieu@zoutleeuw.be of 011 94 90 34 of kom langs tijdens de openingsuren van het administratief centrum.

Praktisch

Iedereen kan een “Mooimaker” zijn! Het is wel heel belangrijk dat je de witte “in de vuilbak”-vuilniszakken gebruikt om zwerfvuil in te verzamelen, zo niet zal jouw ingezamelde zwerfvuil immers zelf als een sluikstort aanzien én onderzocht worden. De witte “in de vuilbak”-vuilniszakken zijn uniform in heel Vlaanderen en zijn verkrijgbaar bij de dienst Omgeving in het Administratief Centrum.

Deze volle witte zakken mag je bij een openbare straatvuilnisbak plaatsen of als je te ver te velde bent, mag je ook altijd een mailtje sturen met een locatie of een kaartje waar onze technische dienst de zak(ken) kan ophalen. De ophaalronde van zowel de openbare vuilbakjes als de doorgegeven locaties vindt voor elk weekend plaats.

Wedstrijd

Schrijf je in en bezorg ons uiterlijk 10 april de naam van jouw team, hoe groot of klein ook, enkele foto’s en vertel ons waarom jij denkt kans te maken op één van de prijzen: de meeste kilometers, de grootste hoeveelheid afval of de meest ludieke outfit. Schrijf ook voor 10 april zeker in voor het Mooimakers-ontbijt, met prijsuitreiking, op zaterdag 22 april in het administratief centrum! Deelname is gratis, inschrijven is verplicht.

Gepubliceerd op dinsdag 14 maart 2023 10 u.