Openingsuren & contact

Lenteschoonmaak

Op zaterdag 21 maart nodigen we vrijwilligers en verenigingen uit om de handen uit de mouwen te steken en onze stad opnieuw zwerfvuilvrij te maken!

Een lenteschoonmaak door vrijwilligers en verenigingen om de straten proper te maken en het afval uit de bermen en langs de fiets- en wandelpaden op te ruimen. Deze lenteschoonmaak blijft een aanvulling op wat onze technische dienst dagelijks doet, wat de ploeg van de Winning elke week doet, wat de mensen van EcoWerf elke week aan de glasbolsites doen en wat u misschien wel doet tijdens uw wandelingen…

Het zwerfvuilprobleem blijft hardnekkig. Nog steeds gooien mensen vuilnis waar het niet hoort. Kinderen trappen in glas, dieren verwonden zich door weggegooide blikjes en chemische stoffen lekken via de bodem naar ons drinkwater. Laten we de toestand trachten te keren en samen gaan voor een proper Zoutleeuw! Want zeg nu zelf, het is toch veel aangenamer wonen in een omgeving zonder zwerfvuil!

Iedereen kan meedoen, alleen, met vrienden, buren, kennissen…! Iedereen kan een “Mooimaker” zijn!

U kunt vanaf 10 maart materiaal afhalen op de dienst Omgeving in het Administratief Centrum te Zoutleeuw of de dag zelf op de Grote Markt. Er zal een standje zijn op de Grote Markt met materiaal (handschoenen, zakken, grijptangen) en een hapje en een drankje voor de vrijwilligers. Deelnemen kan de hele dag vanaf 9.00 u tot 17.00 u.

Meer info: milieu@zoutleeuw.be

Praktische informatie

Wanneer

Filter op categorie