Openingsuren & contact

Luc Lowel uit Zoutleeuw: een held in de hel van Zaventem

Drie jaar en zeven maanden heeft ze naar hem gezocht, en dankzij Make Belgium Great Again heeft ze hem ook eindelijk gevonden: Onze Luc Lowel, de man die op 22 maart 2016 één van de redders was van de Indiase stewardess Nidhi Chaphekar.

Collega’s van Securitas-medewerker Luc Lowel herkenden hem in haar omschrijving en reageerden op de oproep van het VTM-programma. “Ik wil Nidhi’s dank graag aanvaarden, maar maak van mij alsjeblieft geen superheld. Dat zou niet eerlijk zijn ten opzichte van al die andere mensen die die dag òòk boven zichzelf uitgestegen zijn om anderen te helpen.”

De makers van Make Belgium Great Again willen Nidhi en haar redder nu zo snel mogelijk herenigen. “Wanneer dat precies zal zijn, weten we nog niet”, zegt Ellen Vanhove van VTM. “In november komt Nidhi naar Europa voor een lezing, en we gaan proberen haar dan samen te brengen met Luc.”

Een ontmoeting waar Luc naar uitkijkt, al wil hij absoluut niet als held gebombardeerd worden.
“Ik wil Nidhi’s dank graag aanvaarden. En ik begrijp ook dat ze mij zocht, dat dat belangrijk voor haar is. Maar maak van mij alsjeblieft geen superheld. Dat zou niet eerlijk zijn ten opzichte van al die andere mensen die die dag óók boven zichzelf uitgestegen zijn om anderen te helpen. Want dat is het mooie wat ik van die dag wil onthouden: de kleine goedheden die toen zoveel verschil gemaakt hebben.”

“Na zo’n tragedie mag je niet in de emotie blijven steken. Dat is iets wat ik na de dood van mijn dochter Jana geleerd heb. Je moet trachten daar iets zinvols mee te doen. Daarom ben ik gestart met een opleiding tot diaken, een traject dat ik nu bijna voltooid heb. Mijn geloof is iets waar ik kracht uit put, om de dood van mijn dochter en de aanslagen op de luchthaven om te zetten in iets positiefs.”

Luc is ook de bezieler van het Vredeskerkje in Helen.

Gepubliceerd op vrijdag 25 oktober 2019 10.57 u.