Openingsuren & contact

Mijn Mooie Straat-app

Mijn Mooie Straat-app voor burgers en vrijwilligers gelanceerd.

Je kent Mijn Mooie Straat al: het alles-in-een platform van Mooimakers waar lokale besturen hun werking rond openbare netheid kunnen digitaliseren en verder professionaliseren. Vanaf midden december werd Mijn Mooie Straat uitgebreid met een app voor burgers en vrijwilligers overal in Vlaanderen.

Dat betekent dat je als Mooimaker met de app eenvoudig sluikstort of zwerfvuil kan melden. Burgers die vrijwillig zwerfvuil opruimen kunnen hun activiteiten invoeren in de app, zodat wij een overzicht krijgen over waar onze mooimakers opruimen in Zoutleeuw.

Dankzij de Mijn Mooie Straat-app kan je op een efficiënte manier we samen de strijd aangaan tegen sluikstort, schade en vandalisme. Hoe meer burgers de app gebruiken, hoe beter we problemen in kaart kunnen brengen.

Over Mooimakers & Mijn Mooie Straat

Mijn Mooie Straat combineert de ervaring van lokale besturen met de expertise van Mooimakers. Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus is verantwoordelijk voor de inzameling en recyclage van huishoudelijke verpakkingen in België. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVG).

Wil je meer weten? Surf naar mijnmooiestraat.be of neem contact op met Mooimakers via hallo@mijnmooiestraat.be.

Gepubliceerd op vrijdag 14 januari 2022 11.51 u.