Openingsuren & contact

Nieuw recyclagepark Wezersebaan geopend

EcoWerf bouwde samen met de stad Zoutleeuw en de gemeente Linter een nieuw recyclagepark Wezersebaan.

Het park werd uitgerust met elektronische registratie, DifTar-weegbruggen en verzonken containers om zware afvalsoorten van bovenaf in de container te kunnen werpen. Het park is toegankelijk voor inwoners van Linter, Zoutleeuw én inwoners van 13 andere EcoWerf-gemeenten. 

De inwoners van Linter en Zoutleeuw kregen dinsdag 18 februari de kans om kennis te maken met hun nieuwe recyclagepark. 270 inwoners volgden een rondleiding op het park. 

Met je afval naar meerdere DifTar-parken

EcoWerf wil er op middellange termijn voor zorgen dat alle inwoners in het werkingsgebied op elk recyclagepark terecht kunnen. In totaal zullen er 20 recyclageparken over het werkingsgebied verspreid zijn, daarom ligt het nieuwe park strategisch op de grens van Zoutleeuw en Linter. Momenteel zijn 12 van de 20 parken gerealiseerd. EcoWerf streeft hiermee naar meer gebruiksgemak voor de inwoners, uniforme tarieven en meer kostenefficiëntie. De inwoners van Zoutleeuw en Linter hebben naast het recyclagepark Wezersebaan ook toegang tot het recyclagepark Glabbeek, Haacht, Herent, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lubbeek, Messelbroek, Rotselaar, Tienen en Werchter. Omgekeerd zijn op het recyclagepark Wezersebaan naast inwoners van Linter en Zoutleeuw ook de inwoners welkom van: Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lubbeek, Tienen, Tielt-Winge, Tremelo, Rotselaar en Scherpenheuvel-Zichem.

Tarieven, afvalsoorten en informatie

Gepubliceerd op vrijdag 21 februari 2020 11.37 u.