Openingsuren & contact

Heraanleg fietspad Grote Steenweg Dormaal - Halle Booienhoven

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) staat als wegbeheerder en opdrachtgever van de werken in voor de communicatie aan de bewoners en handelaars op de N3.
 
Omdat de stad Landen de omleidingsweg niet goedkeurde is de vergunning van de werken ingetrokken. In samenspraak met AWV en de hoofdaannemer werd beslist dat de werken op maandag 10 juni van start gaan. Dit zal gefaseerd gebeuren in navolging van een aantal duidelijke afspraken - dit om de hinder voor de lokale handelaars en het wegverkeer te minimaliseren.
 
Fase 1:
Hildebergstraat - Dorpsstraat
Doorgaand verkeer Richting Tienen
Lokale omleiding Richting Sint-Truiden (zie bijlage)
3 WD (10/6 - 12/6)
 
Fase 2:
Dorpsstraat - Kersenlaarlaan
Doorgaand verkeer richting Sint-Truiden
Lokale omleiding richting Tienen
5 WD (13/6 - 19/6)
 
Fase 3:
Hildebergstraat - Kersenlaarlaan
Doorgaand verkeer richting Sint-Truiden
Lokale omleiding richting Tienen
2 WD tijdens asfalteringswerken 20/6 - 21/6)
 
Bedoeling is om zo veel als mogelijk buiten de werkuren (7u - 17u) alle signalisatie opzij te schuiven zodat de N3 in beide richtingen open blijft.
 
In en rond Tienen staat er ruim voldoende signalisatie om het zwaar verkeer (+3,5T) af te leiden via de E40. De politie engageert zich om daarop streng toe te zien.
 
hiernaast alvast een summiere schets van de verschillende fases. Voor fase 1 ook al het nieuwe signalisatieplan. De vergunningsaanvraag volgt normaal vandaag nog. De plannen en aanvragen voor fase 2 en 3 volgen snel.

Gepubliceerd op donderdag 6 juni 2024 10.12 u.