Openingsuren & contact

Afval verminderen in huis en tuin: EcoWerf organiseert gratis online infosessies in mei

EcoWerf organiseert, in samenwerking met Vlaco (Vlaamse compostorganisatie), online sessies die je kunnen helpen om minder afval te produceren of om het een nieuwe bestemming te geven. De sessies vinden telkens plaats van 19:00 tot 20:30u via Zoom.

Net als meer dan 500 inwoners die vorige maanden deelnamen aan 22 infosessies, krijg ook jij de kans om je te laten inspireren over verschillende thema’s:

Kringlooptuinieren in een notendop: maandag 3 mei 2021

Denk aan de kringloop en kies voor tuinieren met minder resten én minder werk! 
Tijdens deze online-infosessie ontdek je hoe jij tuinafval kunt voorkomen en hoe je allerlei tuinresten nuttig en ook creatief in de tuin kunt gebruiken. 

Kringlooptuinieren in een veranderend klimaat: donderdag 6 mei 2021

Je tuin ondervindt invloed van het klimaat, maar hoe je jouw tuin inricht, heeft ook een impact op het klimaat in jouw buurt en straat. Hoe meer klimaatvriendelijke tuinen we inrichten, des te beter dit is voor het klimaat in onze dorpen en steden.

Urban gardening: maandag 10 mei 2021

Wil je een groenere thuis maar heb je slechts beperkte oppervlakte? Geen probleem! Ontdek in deze sessie hoe je in een kleine ruimte toch veel kan planten én oogsten. We zullen het o.a. hebben over stadsgroen, geveltuinen en kleinschalige tuinen.

Pesticidenvrij beheer: donderdag 3 juni 2021

Een tuin, oprit of terras onderhouden zonder pesticiden? Ongewenste insecten de baas kunnen zonder de natuur te schaden? Woekeraars een lesje leren? Ontdek in deze sessie hoe je dit kan! Je maakt er kennis met tips, kringlooptechnieken en je krijgt een mogelijk plan van aanpak.

Inschrijven kan via een mail naar afvalpreventie@ecowerf.be.

Je krijgt nadien een bevestigingsmail en je ontvangt een Zoom-link vlak voor aanvang. Inschrijving is gratis maar als je je inschrijft, rekenen we er wel op dat je deelneemt.

Gepubliceerd op vrijdag 23 april 2021 9.03 u.