Openingsuren & contact

Afval verminderen in huis en tuin: EcoWerf organiseert gratis online infosessies in mei

EcoWerf organiseert, in samenwerking met Vlaco (Vlaamse compostorganisatie), online sessies die je kunnen helpen om minder afval te produceren of om het een nieuwe bestemming te geven. De sessies vinden telkens plaats van 19:00 tot 20:30u via Zoom.

Net als meer dan 500 inwoners die vorige maanden deelnamen aan 22 infosessies, krijg ook jij de kans om je te laten inspireren over verschillende thema’s:

Bij je thuis composteren: donderdag 13 mei 2021

Leer hier hoe je zelf je groente-, fruit- en tuinafval kan verwerken door thuis te composteren. Ontdek ook waarvoor je compost kan gebruiken. Jouw tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur maar je houd ook de duurzame kringloop in stand.

Snoeihout voorkomen en verwerken: maandag 17 mei 2021

Ontdek hier verschillende manieren om je snoeiafval terug aan te wenden in de tuin, waardoor het eigenlijk geen afval meer is, maar nieuwe grondstof. Eén manier is bijvoorbeeld het versnipperen met een hakselaar maar er is nog veel meer te ontdekken in deze sessie!

Grasbeheer: donderdag 20 mei 2021

Onze tuinen produceren tonnen grasmaaisel. Voor vele tuinbezitters is de opbrengst van de wekelijkse maaibeurt een bron van ongemak. Nochtans kan je grasmaaisel op verschillende manieren in de eigen tuin verwerken.

 

Pesticidenvrij beheer: donderdag 3 juni 2021

Een tuin, oprit of terras onderhouden zonder pesticiden? Ongewenste insecten de baas kunnen zonder de natuur te schaden? Woekeraars een lesje leren? Ontdek in deze sessie hoe je dit kan! Je maakt er kennis met tips, kringlooptechnieken en je krijgt een mogelijk plan van aanpak.

 

Inschrijven kan via een mail naar afvalpreventie@ecowerf.be.

Je krijgt nadien een bevestigingsmail en je ontvangt een Zoom-link vlak voor aanvang. Inschrijving is gratis maar als je je inschrijft, rekenen we er wel op dat je deelneemt.

Gepubliceerd op vrijdag 23 april 2021 9.33 u.