Openingsuren & contact

Afval verminderen in huis en tuin: EcoWerf organiseert gratis online infosessies in mei

EcoWerf organiseert, in samenwerking met Vlaco (Vlaamse compostorganisatie), online sessies die je kunnen helpen om minder afval te produceren of om het een nieuwe bestemming te geven. De sessies vinden telkens plaats van 19:00 tot 20:30u via Zoom.

Net als meer dan 500 inwoners die vorige maanden deelnamen aan 22 infosessies, krijg ook jij de kans om je te laten inspireren over verschillende thema’s:

 

Voedselverlies voorkomen door correct koelkastbeheer: maandag 24 mei 2021

Een goede koelkastindeling behoedt je van onfrisse verrassingen. Tijdens de sessie kom je ook meer te weten over de houdbaarheidsdata, waarom niet alle voeding in de koelkast mag en hoe je met enkele simpele tips, het maximale uit je voeding haalt.

Voedselverlies voorkomen door bewaartechnieken: donderdag 27 mei 2021

Ontdek hier hoe we voedselverlies kunnen voorkomen aan de hand van bewaartechnieken. Je leert er niet enkel welke invloed temperatuur heeft op voedingsmiddelen (koelen, diepvriezen of koken) maar ook welke invloed het toevoegen van suiker, zout, azijn, alcohol,…

Voedselverlies voorkomen door koken met restjes: maandag 31 mei 2021

1/3e van het geproduceerde voedsel gaat verloren. Ontdek hoe we hier iets aan kunnen doen door te koken met restjes. Maak nieuwe creaties en laat je inspireren door allerlei combinaties in de restjesrecepten van Vlaco. Met restjes kan je nog alle kanten uit!

Inschrijven kan via een mail naar afvalpreventie@ecowerf.be.

Je krijgt nadien een bevestigingsmail en je ontvangt een Zoom-link vlak voor aanvang. Inschrijving is gratis maar als je je inschrijft, rekenen we er wel op dat je deelneemt.

Gepubliceerd op vrijdag 23 april 2021 9.39 u.