Openingsuren & contact

KINDERVACCINATIE IN ZUIDOOST HAGELAND

Net als overal in Vlaanderen, gaat ook in Zuidoost Hageland de kindervaccinatiecampagne in januari van start.
In overleg met alle betrokken partners, hebben we beslist om slechts één kindervaccinatiepunt in te richten binnen onze eerstelijnszone. Alle 5- tot 11-jarigen uit Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen en Zoutleeuw zullen uitgenodigd worden voor een prikje in VC Tienen dat voor de gelegenheid omgetoverd wordt tot Kindervaccinatiepunt Zuidoost Hageland.

Naast medisch personeel dat vertrouwd is om met kinderen te werken, zullen ook de Mediclowns aanwezig zijn in het kindervaccinatiepunt. Verder worden de vaccinatiekabinetten wat opgeleukt en wordt de nodige afleiding voorzien tijdens de prik. De jonge virusvechtertjes zullen ook beloond worden met een dapperheidsdiploma.

De uitnodigingen voor de kindervaccinatie worden nog in de kerstvakantie verstuurd naar de 7635 kinderen van 5 tot en met 11 jaar uit onze 9 gemeenten. Opdat broers en zussen samen gevaccineerd kunnen worden, zullen de ouders zelf het moment van vaccinatie kunnen inboeken zodra ze de uitnodigingen ontvangen hebben.

Men voorziet sowieso twee volledige kinderprikdagen: op zaterdag 15 en zaterdag 22 januari zal het kindervaccinatiepunt van 8 tot 20 uur geopend zijn. Indien de vaccinatiebereidheid hoger ligt dan de door de overheid verwachte 50 tot 70%, voegt men ook zaterdag 29 januari nog toe aan onze planning. Drie weken na de eerste prik zullen de kinderen hun tweede prik krijgen. Zo zal elk kind dat dit wil, volledig gevaccineerd zijn bij de start van de krokusvakantie.
Meer informatie over de kindervaccinatie is terug te vinden op
https://www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen.

Gepubliceerd op woensdag 29 december 2021 11.55 u.