Openingsuren & contact

Stad Zoutleeuw en Fedasil Zoutleeuw presenteren ZONNELEEUW #2

Met het zaaien van wel 2000 zonnebloemen in de serre van tuincentrum Lotus, zijn de asielzoekers van het opvangcentrum van Zoutleeuw deze week van start gegaan met Zonneleeuw #2.

Plantactie

Op 4 juni worden de voorgezaaide zonnebloempjes uitgeplant. Iedereen die hieraan wil meewerken is die ochtend vanaf 9.00 u. welkom in het OCMW-park van Zoutleeuw voor een drankje en een zonnebroodje dat enkele asielzoekers hier speciaal voor bereidden.

De deelnemers trekken vervolgens in groepjes op pad om de zonnebloemen op wel 15 locaties in Zoutleeuw uit te planten.

Scholen en jeugdverenigingen

Parallel ontvingen de lokale scholen en jeugdverenigingen deze maand ook zonnebloempitjes, om zelf te zaaien. De kleuters van De Kleine Picasso kregen de speciale opdracht om een hele hoop zonnebloempjes in pot te kweken. Deze worden vanaf half juni weggeschonken aan bezoekers van het historisch stadhuis bezoeken. Zolang de voorraad strekt …😊

Fiets- en kunstroute

In de zomermaanden vormen de uitgeplante zonnebloemen een fietsroute langs troostplekjes, pleintjes en fietspaden in Zoutleeuw. De zonnebloemen worden dan vergezeld van lokale kunstwerken en gedichten. Op die manier zet stad Zoutleeuw haar band met zustergemeente Zundert in de verf: Zundert is namelijk de geboorteplaats van Vincent Van Gogh … de zonnebloemenschilder.

Dit jaar krijgt de plantactie een bovendien extra tintje mee: de zonnebloem is namelijk ook een nationaal symbool in Oekraïne, en daarmee, in deze bijzondere tijden, van het verzet tegen oorlog en onderdrukking.

Zonneleeuw is een initiatief van Fedasil Zoutleeuw in samenwerking met de stad.

Plant je graag mee aan een zonnebloemenzee, op zaterdag 4 juni? Geef dan een seintje op zonneleeuw@zoutleeuw.be en blijf op de hoogte!

Gepubliceerd op vrijdag 13 mei 2022 9.31 u.