Openingsuren & contact

Ontdek de vesten via wandelapp

Op zoek naar een leuke staycationtip? Hou je van wandelen? Wandel je soms langs ‘de vesten’ en ben je nieuwsgierig naar hoe het vroeger was? Dan is deze nieuwe vestenwandeling in de digitale wandelapp iets voor jou!

De app neemt je mee op een archeologische wandeling langs de restanten van de oude stadsversterkingen en de Spaanse citadel. 
Jouw wandeling start op de Grote Markt van Zoutleeuw en … laat je voelen hoe de stad doorheen de eeuwen is gegroeid, toont jou oude restanten van de versterkingen, prikkelt je fantasie via oude kaarten, onthult archeologisch vondsten … 
Na deze wandeling kijk je met een andere blik naar de stad Zoutleeuw, zeker weten! Of je nu toerist bent of inwoner!

Ontdek de wandeling alvast op de website van izi.TRAVEL.

Je kan de app tijdens je wandeling flexibel gebruiken. 
De volledige wandeling is 5 kilometer en duurt ongeveer twee uren. Het tracé volgt zowel verharde als onverharde paden, zowel brede wegen als smalle steegjes. 
Te lang? Je kan de wandeling makkelijk onderbreken, want je blijft steeds in de buurt van het stadscentrum. Het vervolg van de wandeling kan je gerust op een ander moment doen. 
Tijdens je wandeling start er op bepaalde locaties automatisch een geluidsfragment, dat jou (en je kinderen) vertellend en eenvoudig uitleg geeft over die locatie. Op je smartphone kan je ondertussen de bijhorende afbeeldingen bekijken.
Wil je meer info, of lees je liever, dan bekijk je gewoon de tekst op je scherm.
Tip: test op elke locatie ook even je kennis via een korte quizvraag!

En niet vergeten: post de leukste foto's van jouw wandeling op Facebook of andere sociale media, #vestenwandelingZoutleeuw!
Of stuur ze ons per mail: info@ioedzuidhageland.be of toerisme@zoutleeuw.be.

Veel wandelplezier!

Gepubliceerd op donderdag 6 augustus 2020 9.15 u.