Openingsuren & contact

Papier en karton in containers

Invoering voorjaar 2022!

In het voorjaar van 2021 zijn 13 gemeenten opgestart met het papier en kartonproject van EcoWerf. Dit is goed voor 74500 aansluitpunten en ca. 67000 containers! Ondertussen blijft het aantal containers oplopen en zijn de lopende projecten gunstig geëvalueerd.

In het voorjaar van 2022 zal EcoWerf in 5 gemeenten opstarten met de inzameling van papier en karton in containers: Linter, Bekkevoort, Tielt-Winge, Begijnendijk en Zoutleeuw.

Hoe verloopt dit?

Als inwoner zal je twee brieven ontvangen met alle info over het inzamelen en aanbieden van papier en karton in containers.

De eerste brief ontvang je begin december, ongeveer twee maanden voor de eerste huis-aan-huis ophaling. Deze brief bevat alle informatie over het project, de containerkeuze, de groene lijn, Mijn EcoWerf en nog zoveel meer. Vanaf dan kan je ook een kijkje nemen aan de infostands in het administratief centrum, de bibliotheek of de Passant.

Nadien ontvang je nog een tweede brief waarin staat aangegeven wanneer de levering van jouw container zal plaatsvinden. Van zodra de gele container geleverd is, dien je deze
te gebruiken en mag papier en karton niet meer op de grond aangeboden worden. De containers worden echter niet gewogen en je zal dus ook niet betalen voor het aangeleverde gewicht. De maandelijkse huur voor de standaard container van 240 liter bedraagt € 0,84 per maand, volgens hetzelfde DifTar-principe van GFT en huisvuil. Containers van 40 liter en 1100 liter zijn eveneens voorzien, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Ook na de invoering van de gele container voor papier en karton, blijven de sorteerregels hetzelfde en kan je met papier en karton ook nog steeds gratis terecht op het recyclagepark.

Gepubliceerd op vrijdag 19 november 2021 8.44 u.