Openingsuren & contact

Recyclagepark heropent vanaf 7 april

EcoWerf heropent recyclageparken gecontroleerd vanaf 7 april.

Vanaf 7 april heropenen alle EcoWerf-recyclageparken gecontroleerd en onder strikte voorwaarden. EcoWerf volgt daarmee de beslissing van de Vlaamse overheid. In goed overleg met de sector en de nationale overheid, heeft de Vlaamse overheid beslist dat de recyclageparken in Vlaanderen opnieuw kunnen opengaan op dinsdag 7 april, op voorwaarde dat strikte maatregelen worden nageleefd.

Zo blijven de afstandsregels erg belangrijk, moet elk persoonlijk fysiek contact vermeden worden en zijn bezoekers verplicht om in hun wagen te blijven zitten in de wachtrij aan het recyclagepark. Ook raden we aan om met niet meer dan één persoon naar het recyclagepark te komen, en zeker geen kinderen mee te brengen. We vragen om alleen naar het recyclagepark in de eigen gemeente of stad te gaan en niet naar het recyclagepark te gaan als dat niet écht nodig is.

Niet alle afvalsoorten zullen aanvaard kunnen worden. Zo zal asbest voorlopig niet kunnen aanvaard worden: de nodige beschermingsmiddelen om asbest op een veilige manier te aanvaarden op het recyclagepark worden op dit moment ingezet in de zorgsector.
Je kan tijdelijk geen herbruikbare goederen en textiel aanleveren

Met de heropening van de recyclageparken komen we tegemoet aan de vraag van veel inwoners. Veiligheid van alle bezoekers en de recyclageparkwachters staat evenwel voorop.

We verwachten de eerste dagen een grote drukte aan de parken. We zullen telkens een gecontroleerd aantal bezoekers en wagens gelijktijdig op het recyclagepark toelaten. Best uw bezoek, indien mogelijk, nog een week langer uitstellen.

We vragen om, voor een bezoek aan het recyclagepark, steeds op www.ecowerf.be de voorwaarden voor een bezoek aan het recyclagepark na te kijken. Hieronder vindt u alvast enkele richtlijnen en een instructievideo.

Gepubliceerd op dinsdag 31 maart 2020 13.03 u.