Openingsuren & contact

Sint-Leonardusprocessie afgelast

Vervangende eucharistievieringen op Pinksteren en Pinkstermaandag.

Omwille van de corona-crisis hebben de organisatoren van de Sint-Leonardusprocessie geen andere keuze dan de vermaarde ommegang voor de tweede keer op rij niet te laten uitgaan. 

Het is al geleden van de tweede wereldoorlog dat zo’n breuk met de traditie, die in 1274 begon, zich opdrong.

Het Processiecomité wil de herdenking van haar patroonheilige niet zomaar laten voorbijgaan en last vervangende eucharistievieringen in op Pinksteren en Pinkstermaandag.
Die vinden telkens plaats om 10 uur via de kanalen van Eclips-TV of via digitale televisie:

  • Telenet op kanaal 51
  • Proximus op kanaal 90

Beide televisie-uitzendingen worden op zaterdag opgenomen, zonder publiek. Dat wil zeggen dat er op zondag- en maandagmorgen van het pinksterweekend geen eucharistieviering plaatsheeft.

Men zal in de St.-Leonarduskerk volgende eucharistievieringen aanbieden voor publiek als 'bedevaartsmissen' ter ere van de patroonheilige.

  • Zondag 23 mei, Pinksteren bedevaartsmis om 15 uur
  • Maandag 24 mei, Pinkstermaandag bedevaartsmis om 15 uur

Tijdens het octaaf van St.-Leonardus zal in de week van dinsdag 25 mei t.e.m. maandag 31 mei eveneens eucharistie gevierd worden om 15 uur. 
Deze bedevaartsmissen vervangen de vroegere octaafmissen van 8 uur.

Alle vieringen vinden plaats rekening houdend met de geldende corona-maatregelen, o.m. een maximum van 15 personen (kinderen tot en met 12 jaar en de bedienaar van de eredienst niet meegeteld).

Gepubliceerd op donderdag 22 april 2021 8.26 u.