Openingsuren & contact

Sinterklaas komt naar Zoutleeuw

Vanaf 13/11 is Sinterklaas in het land. Help hem zoeken naar zijn verdwaalde pieten via onze grote Sinterklaaszoektocht, 4/12 kijken hoe de Sint en zijn pieten met paard en koets door de straten van onze gemeente rijden.

De grote Sinterklaastocht 

Vanaf 13 november tot en met 5 december

Sinterklaas is zijn Pieten kwijt. Help jij mee zijn ondeugende Pieten terug te vinden? De Pieten hebben zich verspreid over het centrum van Zoutleeuw. Je zal ze terugvinden in de etalages van winkels en ramen van gebouwen in het centrum van Zoutleeuw.
Deze zoektocht is een organisatie van de stad in samenwerking met Academie Haspengouw en is gebaseerd op het prentenboek ‘Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka’ van Kathleen Amant.
Voor wie?
Deze zoektocht werd ontwikkeld op maat van kleuters en kinderen uit de eerste graad van het lager onderwijs. De zoektocht kan zowel in gezins- als in klasverband uitgevoerd worden.
Waar is de start? Aan de bibliotheek van Zoutleeuw
Verkooppunt startpakket: Cafetaria De Passant en de bibliotheek van Zoutleeuw kostprijs is 3 euro.
Traject: Routeplan

Sinterklaas en de ronde van Zoutleeuw

4 december trekt Sinterklaas samen met zijn Pieten, paard en koets door de straten van Zoutleeuw. Hij komt dit jaar langs alle deelgemeenten. Deze rondrit is een initiatief van Jelle Daniels, Daan Dupont en Jan Mertens in samenwerking met de Stad Zoutleeuw. Meer info over de geplande route volgt via de website van Stad Zoutleeuw en de sociale media kanalen van onze gemeente.
 

De stad koppelt 2 wedstrijden aan de speurtocht:

1. Haal in de bibliotheek of via de website je kleurplaat. Kleur die in, deponeer ze in de postbus van de Sint in de bibliotheek en maak kans op 1 van de 2 gesigneerde exemplaren van het boek van Kathleen Amant en heerlijk Sinterklaas snoepgoed.

2. Maak tijdens je speurtocht een selfie in het decor van Zoutleeuw, post hem op Facebook of Instagram met de vermelding #visitzoutleeuw en maak kans op 1 van de 2 gesigneerde exemplaren van het boek van Kathleen Amant en heerlijk Sinterklaas snoepgoed.

Gepubliceerd op vrijdag 12 november 2021 21.18 u.