Openingsuren & contact

Sluiting Bib 19 februari tot 3 maart

Door de overgang naar een nieuwe bibliotheeksoftware moet de Bib de deuren sluiten. Op donderdag 4 maart gaat de Bib weer open van 13u-17u.
Binnenkort stapt de Bib over op Wise, een nieuw eengemaakt bibliotheeksysteem dat op termijn in heel Vlaanderen zal gebruikt worden. Hierdoor kunnen bibliotheken op Vlaams niveau samenwerken in plaats van op provinciaal niveau.
Om de overgang naar Wise zo vlot mogelijk te laten verlopen zal de Bib van vrijdag 19 februari t.e.m. woensdag 3 maart de deuren sluiten. Ook de andere bibliotheken van het Vlaams-Brabants bibliotheeknetwerk zijn in die periode gesloten.

Heropening donderdag 4 maart

Op donderdag 4 maart gaat de Bib weer open van 13u-17u. Voor één keer kan je dus die donderdag wel zelf materialen zoeken en uitlenen in plaats van enkel af te halen.

Waarom moet de Bib sluiten?

  • Alle gegevens moeten overgezet worden uit de oude software naar de nieuwe software.
  • Het hele systeem wordt tot in de puntjes getest, tot de zelfuitleen- en betaalautomaten toe.
  • Het personeel krijgt een uitgebreide opleiding om te leren werken met de nieuwe software.

Aangepaste inleverdatum voor je materialen

De uitleentermijn wordt verlengd met de sluitingsperiode. Zo krijg je geen boete door de sluiting. De boetes die je al had worden wel overgezet naar het nieuwe systeem.

Tijdens de sluiting kan je niet verlengen en niet uitscannen. Je kan eventueel wel materialen inleveren via de inleverbus, die scannen we uit na heropening.

Nieuw reglement en tarieven

Vanaf de heropening zal het reglement en de tarieven worden aangepast. De belangrijkste wijzigingen zijn:

- 20 materialen ontlenen
- dvd's gratis
- boete 0,30€/week/materiaal
- reservaties gratis

Nieuw netwerk - Vlaams-Brabant en Limburg

Met je lidmaatschap in één van de deelnemende bibliotheken word je gratis lid in een van de andere bibliotheken. Op dit ogenblik werken de de meeste Limburgse en Vlaams-Brabantse bibliotheken al samen, op termijn kan het nog aangevuld worden met andere provincies.

Meest recente info vind je op de website van de Bib.

Gepubliceerd op donderdag 4 februari 2021 10 u.