Openingsuren & contact

'Smart Villages' of 'Slimme Dorpen'

'Smart Villages' is een relatief nieuw concept in de EU-beleidsvorming. Het concept verwijst naar plattelandsgebieden en gemeenschappen die voortbouwen op hun bestaande sterke punten en die nieuwe kansen ontwikkelen. In 'Smart Villages' worden traditionele en nieuwe netwerken en diensten verbeterd door middel van digitale technologiën, innovaties en een beter gebruik van kennis. En dit allemaal ten voordele van inwoners en bedrijven.

Happy Hageland app.

Ook in Vlaanderen zetten we in op 'Smart Villages'. De Happy Hageland app is een initiatief van LEADER-werking Hageland+ vzw in samenwerking met de 20 Hagelandse gemeenten en met de steun van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.

Aansluitend bij de LEADER-missie van plattelandsontwikkeling, ondersteunt de app de kleine steden en plattelandsgemeenten van de Hagelandse regio, om niet achter te blijven in de toenemende digitalisering.

Download de app

Website

In kader hiervan ontwikkelde de stad Zoutleeuw haar nieuwe website en ontvangen we een financiële tegemoetkoming van 2.500 euro.

(Bron: Vlaams Ruraal Netwerk)

Gepubliceerd op maandag 15 juli 2019 14.17 u.