Openingsuren & contact

STAPPENCLASH 2023

We gaan er opnieuw voor: stappenclash 2023! Geetbets, Kortenaken, Landen, Linter en Zoutleeuw gaan van 20 september tot 18 oktober de strijd aan tegen elkaar.

Het doel is eenvoudig: zet als gemeente de meeste stappen! Linter heeft na hun overwinning in 2022 een jaar lang de wisselbeker laten pronken op hun gemeentehuis. Welke gemeente gaat er ditmaal met de trofee aan de haal?

Als deelnemer maak je tijdens deze editie kans op een waardebon van €75 voor het aankopen van groente en fruit bij een plaatselijke handelaar. Per gemeente ontvangt één actieve deelnemer via loting deze waardebon (het totaal aantal stappen van deze persoon heeft geen belang).

Waarom stappen?

Stappen is goed voor je gezondheid. Je hoeft niet persé intensief te gaan sporten om je gezondheid te verbeteren. Streef elke dag naar 10.000 stappen en blijf fit en gezond. Elke dag bewegen geeft je energie, boost jouw mentaal welzijn, is goed voor je spieren en gewrichten en vermindert de kans op overgewicht, diabetes en verschillende kankers. Precies wat we allemaal kunnen gebruiken! 

Bovendien kost stappen ons niets en kan je het overal: thuis, op het werk, tijdens je verplaatsingen en in je vrije tijd. Neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder, ga lunchwandelen, tuinier … Elke stap telt!

Hoe deelnemen aan de stappenclash als inwoner?

De stappenclash richt zich naar inwoners van de deelnemende gemeenten.

Inwoners tellen hun stappen met een klassieke stappenteller, activity tracker of app op de smartphone.

Inwoners die eerder al deelnamen aan een stappenclash van hun gemeente, hoeven niet opnieuw lid te worden van de groep. Zij tellen gewoon hun stappen en registreren die op www.10000stappen.be of via de app (10 000 stappen).

Nieuwe deelnemers:

  • maken een profiel aan op www.10000stappen.been melden zich aan;
  • worden lid van de groep van hun gemeente via ‘Zoek een groep’;
  • geven voor elke dag (15 september – 25 oktober) hun gezette stappen in op de website of via de app.

Heb je geen smartphone of stappenteller? Er zijn een beperkt aantal stappentellers uit te lenen gedurende deze periode. Doe je aanvraag ten laatste vóór 15 september.

Meer informatie of aanvraag stappenteller?

Dienst Vrije Tijd – 011 94 90 52 – depassant@zoutleeuw.be

Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 15.43 u.