Openingsuren & contact

Verpak asbest en reserveer op voorhand jouw bezoek aan het recyclagepark

Wens je asbest naar het EcoWerf-recyclagepark te brengen, dan ben je verplicht om op voorhand online een afspraak te maken via ecowerf.mijnrecyclagepark.be. Je vindt er ook alle voorwaarden. Zonder afspraak mag je geen asbest aanleveren.

Om jouw veiligheid en die van de andere inwoners en van de parkwachter te verhogen, is het vanaf 1 januari 2021 bovendien verplicht om asbesthoudende materialen aan te leveren verpakt in transparante, plastic folie.

Verpak grote stukken asbestafval, zoals golfplaten, in doorzichtige plastic bouwfolie (minstens 100 micron) en plak deze goed af met een stevige plakband. Zorg dat het pakket nog hanteerbaar is, zodat je het op het recyclagepark voorzichtig in de bigbag voor asbest kan leggen. Kleinere stukken asbestafval, zoals leien, dien je te verpakken in doorzichtige plastic folie of dubbel te verpakken in stevige, transparante plastic zakken. Verpak ze dus 2 keer in een plastic zak en plak goed af met een stevige plakband. Deze bouwfolie en plastic zakken kan je in de meeste doe-het-zelfzaken aankopen.

EcoWerf informeert deze winkels over de verplichting om verpakt aan te leveren. Op het recyclagepark kan je enkel terecht met hechtgebonden asbest. Ongebonden asbest (bv. asbestkoord of plaasterisolatie rond verwarming) wordt niet aanvaard. Wend je daarvoor tot erkende bedrijven, de lijst kan je vinden op www.ecowerf.be/sorteerregels-asbestcement

Wees voorzichtig bij het verwijderen van asbest: vermijd breken en draag de correcte beschermingsmiddelen, namelijk een FFP3-masker, een wegwerpoverall en handschoenen. Na het verpakken van je asbestafval kan je deze beschermmaterialen ook 2 keer in een plastic zak verpakken en op het recyclagepark afgeven bij je asbestafval.

Opgelet: de stukken hechtgebonden asbest mogen maximum 2,90 meter lang en 1 meter breed zijn. Wil je grotere stukken aanbrengen, neem dan vooraf contact op met EcoWerf op 0800/97 0 97.

Blijf de richtlijnen voor een vlot en veilig bezoek respecteren. Je kan ze nalezen op www.ecowerf.be.

Maak online je afspraak via ecowerf.mijnrecyclagepark.be.

Meer info en tips over het verwijderen en wegbrengen van jouw asbestafval: www.ecowerf.be/sorteerregels-asbestcement

Gepubliceerd op vrijdag 25 september 2020 11.47 u.